Stöd Ukraina

Mollans blogg

Söndag 5 Oktober 2008

Ska du till Bahrain?

I dec/jan kan vädret säkert vara behagligt och skönt, men ta med Resorb vätskeersättning, en brustablett per dag, och Immodium för magen! Drick mycket mineralvatten!
Bahrainierna är vänliga och liberala, men alla gästande saudier glor med stora ögon även om du har ett neutralt linne på dig, så om du inte vill känna dig obekväm som kvinna; klä dig sedesamt! En sjal över axlarna gör att du känner dig mer klädd, men inte svettig! Många från Saudiarabien, Oman och Qatar åker till B på semester för att slänga slöjan och festa loss, vem hade inte gjort det...
Vill du bada, åk till de stora hotellen där du kan bada för en hundring och se på alla rika oljeshejker som semestrar, med Louis Vuitton-resväskor för en förmögenhet.... Att bada i Persiska viken kan vara okej, vid ett hotell, i övrigt skräpar folk ner nåt enormt! Men ett nattbad under sammetshimlen tar dig till Tusen och en natt...jag har testat.
Ritz-Carlton Beach tar 500 spänn per person och dag för att bara bada, så skippa det om du inte är stadd vid kassa. Men kolla deras hemsida för att se, det är fantastiskt.
Däremot Crown plaza, inne i Manama, är ett hyfsat billigt centralt badställe. Mkt fint hotell men halvrisigt konstgräs vid poolen, lunch för en hundralapp, badhanddukar ingår. Smårisigt omklädningsrum. Deras middagsbuffé är dock helt fantastisk, vet ej priset eftersom vi blev bjudna, men mat och service var något att drömma om!! Allt från sushi, lax och skaldjur, till oxfilet och annat grillat som du beställer direkt från kocken som steker det live när du väntar! Efterrättsbordet är en våt dröm med säkerligen 20 desserter! Synd att man inte kan äta sig mer än mätt.

Novotel Al Dana Resort , ligger nära lilla ön Muharraq där även flygplatsen ligger. Ett kanonställe, anmäl dig i receptionen, be att få komma till the sportsclub. Max 150 kr för en dags badande. En kille som jobbar här har en syrra i Malmö, stor förbrödring utbröt när vi sågs! Ombyte med skåp i källarplan, uppe finns stora pooler i olika nivåer, svalkande vattenfall och en varm jacuzzi, låter galet men efter en stund där känns det andra poolvattnet svalt och skönt. Välgörande! På andra sidan hotellet finns en lagun, där man ser hotellet som är uppbyggt på pålar, med huvudstaden Manama i fonden. Snyggt. Där finns bar med käk och möjlighet att åka vattenskoter.

Mövenpick hotel, under hundralappen för att bada. Fråga efter The sportsclub och du får betala ca en hundralapp för att bada och få ett ombytesskåp om du lämnar ditt pass i sportklubben. Bar med gott käk, icke att förglömma den goda men dyra schweiziska glassen Mövenpick. Ligger nära flygplatsen. Pool i olika nivåer med utsikt över en liten lagun, som dock försvinner med tidvattnet mitt på dagen. Återkommer runt 17.00 och innan dess får du se flamingos som står och äter med sina rosa ben! Toaletter och omklädningsrum helt otroliga i marmor! Du hinner inte ut förrän någon har städat och vikt toapapperet i en perfekt triangel! Jag hann aldrig se någon verklig människa som gjorde det, ordet tjänsteande fick en ny innebörd!

Al Bandar Resort, kan du knixa dig in här har du en suverän upplevelse, med en konstgjord lagun med trampbåtar, en fin hamn för alla lyxyachter, en gigantisk pool i olika nivåer med poolbar och jättegod grillad mat! Ligger ett par mil söderut längs ostkusten och helt klart värt ett besök. Vi checkade in till the sportsclub som Mr and Mrs Jones, och badade hela dagen i en extrem lyxig miljö!

Sevärdheter & shopping: Bahrain National museum, The Arad fort och The Portugese Fort är värda ett besök. Åk också till Formel- 1-banan Bahrain International Circuit, en grand prixbana byggd ute i öknen. Fina tröjor och nyckelringar för halvhyfsade priser, kul att ha!!
Bab al Bahrain, gamla stan I Manama, som bjuder ett myller av kommers. Fina kläder för en billig peng, en guldsouk som heter Gold City med bra priser. På övervåningen där finns Ramzana Jewellery som har fina guldsaker och äkta pärlor och känns seriösa!
God kebab finns här och där i olika hål i väggen, det är stor omsättning på maten och känns okej, mycket gott. Vi blev inte sjuka en enda gång!
Seef Mall, ett luftkonditionerat affärscentrum, flera kvarter stort! Där finns allt, men dyrare än i gamla stan.
När du kommer från flygplanet, ta en turistbroschyr där, de kan vara svåra att få tag på annars. I dem får du info om mat, shopping, bad och sevärdheter. Pärlfiskarmuseet har utgått sedan flera år, tyvärr står det fortfarande som en sevärdhet i broschyren! Ett par fina pärlörhängen får du för 1600 sek hos Ramzana Jewellery, en investering!
Om du googlar på Bahrain får du också mycket bra info om landet!
Hoppas du får en härlig resa! /Mollan
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Ska du till Bahrain?
15 år sedan
Öppna famnen direkt
17 år sedan
Behållningen av nya James Bond
17 år sedan