Stöd Ukraina

Makes blogg

Fredag 3 Juli 2009 - Finland

Rundresa med husbil

Hej alla resglada !

Väl hemma och på jobbet efter 2,5 veckas rundresa i Finland. Vi åkte husbil upp längs svenska östkusten och det var angenäm upplevelse. Bra vägar, helt suveräna rastplatser med rena toaletter samt i vissa fall möjlighet att tömma latrin och fylla på dricksvatten.

Vi hade bra väder hela vägen och stannade till och sov över tre nätter innan vi korsade gränsen till Finland.
Man kan säga att världen är liten då vi övernattade på en öde strand i Harmånger första natten. På morgonen kom en äldre man med en hund och hälsade på och det visade sig att han bott granne med och i Bro på 70-talet.

På finska sidan var det tyvärr inte lika bra servis vid vägarna utan man fick stanna vid bensinmackar eller ta in på en camping. Uppe i norr var det nästan hopplöst att ens hitta en lite större P-plats där man kunde ta en vilopaus.

Först gick resan till Puolanka och brorsans sommarstuga och därefter till Niirala i Tohmajärvi där min man föddes för 60 år sedan. Det blev en nostalgirunda med bilen och sedan stannade vi hos goda vänner i två nätter.

Nästa anhalt blev Kouvola där fd militäranläggningen inspekterades och gamla minnen dök upp.

Sedan blev det besök hos goda vänner i Lahti och till slut två nätter på Härmälä gamping i Tampere och utekväll vi Tammerfors krogar tillsammans med sonen och hans sambo.

Återresan skedde med Seavind som trafikerar mellan Naantali och Kapellskär och tar halva priset för ekipaget jämfört med andra finlandsbåtar. Det finns ingen taxfree men hytt och buffe samt frukost ingår i priset.

Vädret var toppen hela resan utom midsommarafton då det var kallt (+9) uppe i norr.

Nu måste man jobba lite och kanske blir det en vecka i Bulgarien i september innan långresan till Thailand i december.

Ha det gott och vi hörs.
Dela med andra:    

Kommentarer
Trea säger:
Lite kul att läsa ditt blogginlägg om husbilsresa i Finland. Av nån anledning hör man sällan om att folk åker till Finland med husbilen? Kika gärna in på vår husbilsblogg om du har lust: http://www.freedomtravel.se
Postat 2009-10-26 16:18  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet