Stöd Ukraina

Johannacharlies blogg

Torsdag 20 November 2008 - Río San Juan

Río San Juan, Samaná, Dominikanska republiken

Mitt intryck av reseorten Río San Juan, Samaná, Dominikanska republiken:

Jag åkte med familjen i två veckor till Karibien, utan att han några egentliga förväntningar.

Vi bodde på ett jätterestort all-inclusive hotell (Bahia de principé), de hade fem restauranger på området, tennisbana, golfbana, en egen bargata (!) med casinon, karaokebarer, biljard, diskotek m.m.
Från själva hotelllobbyn till vårt hus (villa med två "lägenheter" i varje) kunde man ta en buss som gick var 10e minut.
Hotellet var bra men kändes lite slitet.

Vi gjorde utflykter med följande inslag:
• Hästridning en halv dag i den tropiska skogen (i landskapet där delar av filmen Jurrasic Park spelades in, mäktigt!). En härlig upplevelse där vi mötte på vildhästar, våra egna hästar var dock ganska trötta.
Men rekommenderar detta helt klart, en härlig naturupplevelse.

• Utflykt till en lågstadieskola, här fick vi möjlighet att se hur de lokala invånarna bor och hur skolorna ser ut. Vi fick även möjlighet att köpa skolmaterial såsom pennor, böcker osv. till barnen. Slutsats: Invånarna är extremt fattiga och bor i "hus" som mer liknar skjul med plåttak.

• Utflykt vattenfall, fantastiska öde stränder samt en klar sötvattenkälla i djungeln där man såg fiskar 12-15 m ner i vattnet.
Vi fick även testa på att lära oss dansa salsa och givetvis ingick det dominikansk Rom av bästa kvalité, Cuba Libré!

Övrig info:
Överallt säljer målare fina oljemålningar, det sägs att de egentligen målas av folket på Haiti, resebolaget samt reseguiderna på plats avrådde oss att åka dit då turister ofta rånas i de ännu fattigare grannlandet Haiti.

Om man ville vandra längs stranden utanför vårt hotellområde, fick man passera beväpnade vakter och skriva på ett intyg att man avsade sig alla försäkringar då de inte kunde säkra vår trygghet om vi lämnade hotellområdet, vilket gav intryck av att det var ganska "osäkert" att göra saker på egen hand på denna reseort. Var man utanför hotell var det alltså helst i sällskap med reseguider.

Flyg - Vi bokade via Fritidsresor och flög direkt, tar ca 10-11 tim.

Vädret - Första veckan var det fantastiskt bra väder, 30-35 grader och sol. Andra veckan blåste det in en orkan som varade nästan en hel vecka, regn och blåst, varning för flygande kokosnötter! Att tänka på är alltså att kolla orkansäsongen innan ni bokar resa :) Lycka till!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet