Stöd Ukraina

Sissos blogg

Fredag 20 Mars 2015

Resan börjar med passen

8 dagar kvar till avresa. Efter att ha letat efter våra pass i två kvällar började paniken att infinna sig. Jag är alltid noga med var vi placerar våra pass i hemmet, men denna gång har min nitton år gamla passväska hamnat på villovägar. I väskan har jag alltid haft pass, biljett, tuggummi och åksjuketabletter. Min man är inte direkt förtjust när jag tar fram den vid incheckningen och vägrar att hålla den i sin hand på flygplatsen.

När han reser själv tar han alltid ur sitt pass och lämnar resten hemma. Det var orsaken till att vi denna gång fick lägga mycket tid på att leta. Min man hade tagit ur sitt pass när han reste till Bergen efter jul. Passväskan lade han då aldrig tillbaka där den alltid har varit. Hans pass låg vackert hemma i lådan, men nu saknade vi mitt och sonens. Ett provisoriskt pass hade gått att lösa på ambassaden i Oslo för 1500nok/styck. 3000 nok som vi kunde haft till mat, öl och nöjen! Vi måste hitta passen – inga andra alternativ!

Frustration och irritation då vi letade kors och tvärs. Lådor, skåp och garderober har genomsökts och mycket har hamnat i soporna.

Till sist fann vi min älskade väska med våra pass under en av lådorna i hallen. Den låda som vi båda hade kikat i flera, flera gånger då passen egentligen borde ha varit där.

Känns som om vi nu har lyckats spara 3000 nok och därmed kan unna oss lite extra med mat och nöjen i Bad Gastein.

Vi räknar ned… 8 dagar kvar!





Ta kontakt: mail@sisso.se
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet