Stöd Ukraina

Hakanmags blogg

Fredag 21 Februari 2014 - Coron

Port Barton - El Nido - Coron

Idag har vi varit ute på en Island hopping. Kostade 700 peso styck. Det är när man åker mellan olika öar och snorkar samt kollar hur det är där. Helt underbart.Åkte klockan 8.30 och var tillbaka kl 16.00. Var fantastiskt fint bland alla öar och koraller vi snorklade vid. Vi stannade vid en ö och lagade mat som vi hade med oss. Det var grillad Corn fish och ris samt grönsaker till. Var himla gott. I kväll var vi på ett nytt ställe som heter Banbo restaurant och åt. Var jättebra mat och billigare än det stället som vi bor på. Det verkar som om de tar extra pris bara för att de är populära samt att de är kända. Hmmm Vi åker till Roxas i morgon och vidare till El Nido och möter upp våra kompisar där. Få se vad det stället har att erbjuda.

18/2 2014.
Idag förflyttade vi oss upp till El Nido. Där vi även träffade Micke och Kattiz vilket var himla kul. Vi har ju inte setts sedan förra året på Malupacua. Bussresa först till Roxas i en Jepney som kostade 200 peso var. Här var det fullt i Jepneyn. 28 stycken inne i och säkert 10 på taket. Väl i Roxas så stod det en RORO buss och väntade som kom söder ifrån antagligen. Det var bara att kliva på, betala 250 peso styck och sedan åtskilliga timmar senare så var man i El Nido. Det gick bra för bussen från Roxas är riktigt bra men visst skumpade det ordentligt.

19/2 2014.
Nu åkte vi ut på en Islandhopping igen. Denna gången var det till öarna utanför El Nido. Var helt fantastiskt. Vi besökte Secret lagun, hidden lagun, big lagun samt snirklade på flera platser. När vi hade snirklat och badat så lagade besättningen på båten utsökt lunch. Allt detta kostade 1400 peso styck.

20/2 2014.
Idag var det dykning. Upp tidigt och iväg. Det regnade något makalöst på vägen ut och det var en väldigt mulen dag. Vi gjorde 2 dyk. Ett som jag inte kommer ihåg vad det hette men det var heller inget speciellt. Dyk nummer 2 var utanför Miniloc, en paradisö, och detta dyker var riktigt bra. Såg massor av olika fiskar och andra marina djur. Bland annat en stor bläckfisk. Det kostade 2500 peso för 2 dyk.

21/2 2014.
Nu flyttade vi oss upp till Coron. En båtresa på 8 timmar i en Bankabåt. Jag vet varför de heter så. För det bankar så när de studsar över vågorna. Når vi checkat in och klivit i båten så var det fullpackat. Många skulle med. De första 4 timmarna var det otroliga vågor. Vi var genomblöta allihop. Jag var till och med blöt in på kalsongerna. Det enda det gick ut på nu var att rädda datorn och elektroniska grejer i ryggsäckarna. Det gick bra. Väl i Coron så var det ut och leta boende. Hade lite tips på Seadiveresort och där fick vi rum. Var ett kombinerat boende och dykcenter. Helt ok men det ligger på en Pir. Får se hur det ser ut i morgon.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Nu är det nära!
6 år sedan
Hemma
9 år sedan
Jimbaran
9 år sedan
Kuta
9 år sedan
Ubud
9 år sedan