Jarievahelens blogg

På utflykt

Idag åkte vi på en utflykt till Krabi, vi skulle ha gjort det förra veckan, men vädret var för ostadigt (det är inte roligt att åka vespa i regnväder).
Det är ca 80 km från Koh Lanta till Krabi, inkl 2 färjor tog det nästan 3 timmar att åka dit.
Först skulle vi till Immigration office för att förlänga våra visum med ytterliggare 30 dagar. Vi var på rätt väg, men eftersom skyltarna på vägen upphörde, gjorde vi misstaget att fråga en person om vägen, givetvis skickade han oss i riktningen mot det gamla kontoret. Vi fick oss en rundtur i Krabi innan vi kom på rätt väg igen, tack vare några poliser som vi frågade till slut (det visade sig vara en poliskontroll, så vi blev dessutom invinkade för att visa upp hyreskontraktet för vesporna).
Efter att ha fixat våra visum tog vi oss till Café Europa, en restaurang och hotell som drivs av 2 danskar och en thailändska (som pratar flytande danska!) sedan 1990. Vi beställde varsitt smörrebröd som mellanmål och köpte dessutom med oss ett danskt rågbröd och en dansk röd korv som pålägg. Det är skönt att kunna få äta riktigt grovt bröd ibland.
Därefter vände vi näsan "hemåt" igen med stopp för shopping dels i Big C och dels i Tesco Lotus (2 stora köpcenter utanför krabi). Det blev shorts, linnen, glasögon och skärp bland annat.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet