Stöd Ukraina

Bloggithailandses blogg

Onsdag 5 Februari 2014 - Dubai

Ökensafari i Dubai..

Dagen börjar som alltid med en proteindrink, vitaminer och kaffe i magen. Gör mig iordning för poolen. Packar väskan med vatten, tidning, solbrillor och solkräm. Tar hissen ner till LP våningen, tar mina 30 steg till poolområdet. Plockar på mig ett badlakan och signar listan för utlåning av handdukar. Väljer favoritplatsen där solen lyser som längst.

Kollar igenom mail. Beställningar. Försäljningssiffror. Eventuella inköp görs. To Do listor skrivs. En på ett kvitto. En annan på en ihoptorkad servett. Funderar på livet och njuter av solen. Ligger där till kl 13 då skyskraporna gömmer solen bakom sig. Dags att bege sig på nya äventyr!

Idag fick det bli en ökensafari utflykt. Vi blir upphämtade på hotellet, tränger in oss i en vit Jeep som tar oss ut från Dubai’s skyhöga skrapor och högljudda gatuliv. Rakt ut i öknen. En timme tar det. Vi hoppar ut och in i nästa Jeep, en V8 Land Cruiser. Vi hinner knappt sätta oss in och på med bältet förräns galenskapen tar fart. Upp. Ner. Lite på sidan. Några skriker. Andra skrattar. Sanden skvätter åt alla håll och kanter. Det här är ju kul! Bättre än väntat.

Chauffören, en äldre man klädd i vitt berättar att han arbetat med detta varje dag hela dagarna i 15 år (!) Det är bara att konstatera. Snubben kan sin grej.

Efter 30 minuters safari inklusive en liten fotopaus är vi framme vid lägret där middagsbuffé, magdans och annan underhållning väntar. Du kan även välja att köra fyrhjuling, åka sandboard eller kamel. Göra en hennatatuering, röka vattenpipa eller handla från marknaden.

Kostar ca 480 kr och går att boka på de flesta hotell eller ute på gatan.

KIKA GÄRNA IN PÅ MIN BLOGG WWW.BLOGGITHAILAND.SE för mer info, bilder o inspiration! :)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Vernazza, Cinque Terre
8 år sedan
Ökensafari i Dubai..
10 år sedan
Budget i Thailand
10 år sedan