Stöd Ukraina

Kerstins blogg

Måndag 6 April 2009 - Jordanien

Mot hastarna och Wadi Rum distriktet

Blev hamtade pa morgonen av en chaufor som skulle ta oss till hastarna i Wadi Rum. Lands vagen blev det nagra obligatoriska fotostopp . Resan tog ca 1.5 timme. Gissa om vi var forvantansfulla :-) . Val dar bytte vi om och fick den hast som vi skulle rida pa .

Vi bekantade oss med ovriga deltagare i gruppen som bestod av 12 personer. Vi sadlade hastar och ledde ivag dem mot aventytet . Landskapet var tort och platt, inget var gront .
Var guid hette Salem, hans fru fran frankrike ( Helen) var ocksa med . Hastarna var Araber, nagra korssade med fullblod. De var pigga och ganska ostyriga ! Ju langre vi red destomer andrades landskapet fran att vara platt oken till att besta av sand och berg . Helt fantastiskt. Efter nagra timmar var det dax for lunch. da sadlade vi av och hastarna bands fast i en ca 2.5 m lang lina . de kunde rulla sig och ligga och vila . alla hastar var lugna och verkade treivas. Sedan ledde de hastarna till en tunna med vatten , de fick dricka sa mycket de ville . sedan fick hastarna ho och vi fick te och lunch och mer te ! Sedan vilade vi i ca 3 timmar , nar det var som varmast . Innan vi skulle rida igen sa fick hastarna dricka mer vatten. Alltid innan vila och efter sa ledde vi hastarna de sista ca 200 m , sa att de kunde varva ner . Bitvis nar det var los sand / stenigt eller brant sa ledde vi dem ocksa. Pa eftermiddagen sa tavade vi och galopperade 2 ganger, ganska langa strackor...;.... Da upptackte jag att min hast hade nastan inga bromsar. Hon kastade upp huvudet, gapade och off we go..... Jadirgt obehagligt. Kom sedan pa att hon gjorde sa om hon sag en chans att fa tavla. Guiden sade all in one row. Fattade ju ganska fort varfor !!! .
Nar vi kom till nattlagret upprepades proceduren med hastarna, fast nu fick de blott kraftfodet i stallet for ho. Vi hade ridit ca 2 mil , det skulle vi göra de övriga dagarna också.

Vi skulle ju bo i talt och de var redan upsatta , sa vi drack mer te! Sedan skulle vi bekanta oss med "duchen" , som var ett tallt med en stor hink vatten . Toan var var som helst , eller rattare sagt bakom vilken klippa som helst :-) . Till middag blev det kyckling och ris med gronsaker. Gott :-) Sedan satt vi vid lagerelden och slappade och talade om intrycken av forsta dagen. Under dagen hade vi sett hallristningar med kameler pa. Vi hade ocksa sett en del flockar med kameler och far / getter, valldigt exotiskt tyckte vi ! Kan nastan inte fatta att det bor och lever manniskor dar ute. Kande oss verkligen sma i allt det storslagna som vi sag !!
Helt suverant, men ganska ovant att rida i sa manga timmar :-)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Vandring på Besseggen
13 år sedan
Ridresa
14 år sedan
Rid och spa wekeend
14 år sedan
Rid och spa wekeend
14 år sedan
Röda havet Aquaba
15 år sedan