Missdrs blogg

Onsdag 31 Januari 2018 - New York

Min Topp 5 - New York

Har du inte besökt staden som aldrig sover, är det hög tid att göra det NU!
Det är svårt att säga vad som är det allra bästa med NYC, men här kommer mina guldkorn som är värda att få upplevas.

1. Brooklyn Surf Bar.
När man står utanför ser det ut att vara ett litet pirathak, med flaggor och en karibisk atmosfär som strömmar ut på gatan. Väl därinne, stämmer det. Det är sand på golvet, surfbrädor i taket, färgglada drinkar, toaletten luktar vanilj. En härlig karibisk bar/restaurang helt enkelt. Drinkarna är helt magiska och inte så dyra som på Manhattan. Maten är också god (dock inte Karibien influerat). Supertrevlig personal. Men det bästa av allt är den underbara stämningen!

2. NINJA New York restaurant.
Ja, det här är något utöver det vanliga restaurangbesöket. Inget för den som är lättskrämd eller har svagt hjärta. Man blir mottagen av en receptionist med öronsnäcka som sedan skickar ner gästerna i en hiss. Väl framme möts man av en ninja servitör i denna ninja by. Ja, det är sant! Servitörerna är klädda som ninjor, men smyger även fram lite här och var så det gäller att inte skrika sig hes. Man får sin egen ninja servitör som är väldigt påhittig. Trollar. gör konster och gör allt för att ni ska få en rolig och annorlunda upplevelse. Det serveras japansk mat- sushi och annat gott.
Snälla, gå till NINJA!!!!

3. Smorgasburg.
En fantastisk matmarknad varje lördag och söndag i Brooklyn (dock på 2 olika platser) Kom dit hungrig och lägg några timmar på att äta allt från världens olika hörn. Pizza, lobster roll, asiatisk mat, efterrätter osv. Ett utmärkt sätt att umgås. Under våren/sommaren är marknaden utomhus och ligger vid vattnet med en fantastisk utsikt över Manhattan. Frossa i mat, vet ja!

4. Burp Castle.
En liten bar (serverar bara öl) i East Village med massor av religiösa tavlor på väggarna. Blir ljudnivån för hög, tystar bartendern ner gästerna. Man får alltså inte lov att prata högt här, utan nästan bara viska. Kan vara skönt då många ställen är väldigt högljudda. Det blir mysig stämning- värt att besöka!

5. Brooklyn bron.
Att gå över Brooklyn bron är verkligen en fantastisk upplevelse. Nej, det tar inte hela dagen. Så lång är den inte. Se dock upp för alla turister som tänker gå samtidigt som dig. Manhattan är en mycket vacker stad- vilket du får bevis på när du är på bron. I dagsljus eller på kvällen- spelar ingen roll. Ta med kameran så att du får samma bilder som x antal miljoner människor redan har fotat!

Njut av världens bästa stad. Hoppas att NYC ger dig en oförglömlig upplevelse!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet