Lovisajennervalls blogg

Onsdag 24 Januari 2018 - New York

Min topp 5 - New York

Jag har aldrig sett mig själv som någon äventyrare, någon som kastar mig ut utan att veta var jag kommer att landa. Ändå bestämde jag mig för tre år sedan för att åka till New York. Ensam. I tre månader. Det förändrade mig permanent. De tips jag nu vill dela med mig av är inte av det mest turistiga slaget, utan uppmanar snarare till att upptäcka de där pärlorna du sällan hittar i en New York-guide.

1. Airbnb i Brooklyn
De flesta som reser till New York väljer att bo på Manhattan. Kanske är det för att de vill ha nära till allt, känna staden ordentligt på pulsen eller få uppleva Sex and the City IRL. Jag hamnade, genom Airbnb, i ett kollektiv i Brooklyn - och jag är så glad för det i efterhand. Detta för att jag kunde välja när jag ville ha tempot på Manhattan (tog bara ca 20 min att ta sig dit) och när jag ville strosa i det lugnare, men ändå händelserika och färgstarka Brooklyn.


2. Gimme! Coffee
Kaffehaket som satsar på hållbarhet genom hela processen. Att de dessutom serverar kaffe som inte verkar utspätt med extra mycket vatten är en stor bonus för den som är van vid att drycken både smakar och ger effekt. Finns både i Brooklyn och på Manhattan.

3. The Whiskey
En utav mina första kvällar i kollektivet åkte vi till en bar som hette The Whiskey och låg i Williamsburg, Brooklyn. Efter den kvällen var det det självklara valet för alla kommande utgångar. Utan att ha något riktigt dansgolv spelade de så bra musik (tunga hiphop-beats blandat med Uptown Funk, Beyoncé, Abba och Avicii. Något för alla helt enkelt) att ingen i baren kunde sitta still. Vi dansade oss svettiga i timmar och ville aldrig gå hem.

4. Levain Bakery
"It all began with a simple mission between two great friends: create the world’s greatest chocolate chip cookie.". Okej, det här tipset är kanske lite turistigt. Men jag kunde inte låta bli. Jag har aldrig ätit så goda, och så STORA, kakor som på det pyttelilla café på Manhattan som mina franska kollektiv-vänner tog mig till. Hett tips är att inte äta hela på en gång, dock....


5. Jazz
Nu kanske jag är lite partisk, som jazzmusiker, men jag tycker ändå att det borde vara ett måste att besöka åtminstone en av alla fantastiska jazzklubbar NY har att erbjuda. Själv drog jag runt mellan många, ibland lyssnade jag bara och ibland gick jag själv upp på scenen och sjöng. Även om det sistnämnda inte är något för dig rekommenderar jag verkligen att du sätter dig ner med ett gott glas vin och tar in den musik som kommer som mest till liv just i den här staden.


Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet