Stöd Ukraina

Jacob12s blogg

Måndag 10 Februari 2014 - Koh Chang
Resealbum: Thailand 2013

Mansion Kunosson/Öberg/Hansson

Jaaa, det har tagit lite tid för mig att komma med ett inlägg men jag är alldeles till mig i brallan (talar nog för alla i sällskapet) av alla yyyytor vi har nu. Dessutom var det inte en helt enkel uppgift för en ettåring att leta reda på iPaden på alla dessa 340kvm för att kunna smygblogga. Det största badrummet är större än hela vår bungalow på Chai Chet!

Vi är alltså tillbaka i Mae Phim och på Blue Mango där vi hyrt ett hus för en vecka tillsammans med fam Kuno. Vi har så mycket plats att ett sovrum står tomt och då har vi ändå fördelningen jag/ma alt pa, Charlie/ ma alt pa, J&M i ett rum och C,M&O i ett rum. Mamma sov så gott i sängarna första natten här att hon kunde stryka det som stod högst upp på hennes "ser fram emot att komma hem lista", sängen alltså. Så nu är det bara prästost och knäckebröd kvar på den listan, underförstått att släkt och vänner självklart är efterlängtade också.

Hittills på våra tre dagar här så har vi varit tillbaka hos kompisarna på Coca Cola beach, som blev väldigt överraskade och glada att se oss igen. Vi testade även The Beach Club som öppnade när vi var här förra vändan men som vi aldrig kom till då. Det var, enligt päronen, ett soft ställe men inte ur småbarnssynpunkt då det var väldigt lite skugga på stranden. Långgrunt var det dock vilket var toppen så jag röjde runt som en tok en lång stund. Charlie är inte lika intresserad av att bada längre. Han föredrar att leka i skuggan. Ma och pa försöker dock få honom till nästa steg och börja använda simglasögon så att han upptäcker fler dimensioner av badet men han har inte varit så pigg på det än. Om ni tycker att det är lite lite kort på honom här så har det med att göra att han är ungefär lika intresserad av att vara med på kort som att bada...

Mammorna och papporna börjar se lite svettiga ut när boende efter den 14/2 kommer på tal. Huset vi bor i är uthyrt från då och vi kommer att ha 10 nätter kvar. Kunos har typ fem veckor kvar då men vi är inne på att hitta ett boende för vår sista tid tillsammans här och det är inte så lätt. Utbudet av hus är stort men inte för så många under samma tak och det är ju det som är grejen. Framförallt så att de vuxna kan hänga när vi barn har somnat för natten. Dem har några "krokar ute" som mamma säger så vi får se.

Meeen hallå!! Jag har ju glömt att berätta att mamma är värsta grymma moppeföraren. Hon verkar vilja köra hela tiden just nu. Hon kör till affären, och hon kör från stranden. Idag åkte mammorna och vi två småchippar hem före de andra från stranden så att vi skulle få sova hemma inne i svalkan. Oliver somnade efter typ två minuter. Mammorna trodde att han tyckte det var sövande medan jag snarare tror att det handlade om nervositet när han såg mamma bakom styret och därför blundade så hårt att han somnade. Men jag sa inget om det. Jag tycker mamma är grym. Om vi får skralt i budgeten sista tiden här så kommer hon kunna jobba extra som moppechaffis.

Nu är det sovläge och jag tror att de vuxna ska sätta sig ute på den stora uteplatsen och softa i varsin solsäng.

Bilder kommer. Datorn är just nu vigd till OS.

P&K


Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet