Stöd Ukraina

Kjmas blogg

Fredag 13 Mars 2009 - Langkawi
Resealbum: Malaysia

Mangroove

Idag har vi varit pa en utflykt till en mangroove-skog. Borjade med att aka bil ca 40 fran hotellet till norra delen av on. Dar akte vi bat pa floden och fick forst se walking fish eller mud fish. Ganska lustiga fiskar, de hade inte ben men de gick pa fenorna pa land. Efter det skulle vi kolla apor men pa vagen ut upptackte guiden en varan i vattnet som vi kollade pa. Sedan akte vi vidare och fick da se apor som simmade. Konstigt land fiskar som gar o apor som simmar. Kjell fragade om krokodilerna satt i traden, men det fick vi aldrig se. Nu var det dags att titta pa Langkawis symbol, namligen ornarna. Vi fick se hur de gick ner pa floden och plockade upp mat som guiderna slangde i fran baten. Normalt sett jagar de fisk i floden men nar ett sadant tillfalle yppar sig kommer de direkt.
Nasta anhalt var en grotta med fladdermoss. Ena grottan kunde vi fortfarande ga in i tack vare att det var lagvatten. Det skiljer namligen 2-3 meter mellan hog o lagvatten. Nar vi akte forbi drDar fanns inga fladdermoss men i den nasta vi kom till fanns det gott om dem. Luktar inget gott darinne kan vi forsakra. Nar man skall fotografera dem uppe i taket sa guiden till oss at tanka pa att stanga munnen innan vi tittade upp. Det kunde handa att man fick oonskade saker in dar annars. Sedan akte vi till en fiskfarm och tittade. De hade ett antal olika sorter i bassanger. Vi fick se en lustig krabbfisk som nar han som visade oss tog upp den sa om man satte fingern pa magen sa blev det ungefar som massage pa fingern. Tyvarr fick vi inte mojlighet att sjalva kanna. Efter det gick vi till bassangen dar de hade stingrockor. Kjell klappade en av dem och gav den mat direkt i munnen. Den bet man hade inga tander sa det kandes mer som om det skavde pa fingern. Ovanpa huvudet var den alldeles hard som ett skal men undersidan var mjuk. Haftigt.
Antligen dags for mat. Vi at pa en restaurang som lag mitt ute i skogen langs floden. Jattefint stalle med luftkonditinering o fullstandiga rattigheter om man inte var muslim vill saga. Fanns tydliga skyltar att alkoholhaltiga drycker inte saldes till muslimer. Fick en jattegod buffe med lite olika kanda o okanda ratter. Har fanns massor av apor. Var speciellt en stor hane so mkallades John. Han tyckte inte om nar nagon karl kom i narheten utan gjorde aggresiva tecken direkt. Han ansag att han var den ledande hanen pa platsen.
Efter det var det dags att aka o bada men pa vagen hittade vi ytterligare en varan i floden som vi stannade o fotograferade.Vi blev avslappta vid en underbar strand dar vi tog ett underbart svalkande bad i det salta skona vattnet. Sen akte vi hem. Val hemma var det dags for happy hour igen. Nu skall vi strax ga o ata nagot gott igen. Vi hors.
Var radda om er darhemma i snon o kylan :-)
  • Dela med andra:    

    Skriv kommentar
    Arkivet
    Visa alla

    Senaste inläggen

    Nu känns det nära
    11 år sedan
    I Kuala Lumpur
    11 år sedan
    Utflykt i KL
    11 år sedan
    Strosat runt i KL
    11 år sedan
    Borneo
    11 år sedan