Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Fredag 12 Juli 2019 - Odessa

Man kan inte alltid ha tur med vädret.

Av dagens sköna stund på stranden blev det inte mycket. Jag hade lagom hunnit placerat ut handduken och kastat av mig kläderna så kom ett stort svart moln och parkerade ovan oss så att solen hamnade i gigaskugga. Jag knallade ändå ut i vattnet för att blöta mina ben, men fann för gott att stanna med det. Vattnet känns betydligt kallare här än vad det gjorde borta i Batumi. Vi är i.o.f.s. betydligt längre norrut, men största anledningen var nog ändå solavsaknaden och den lägre lufttemperaturen.

Så i stället för ett par timmar vid beachen så nöjde jag mig en timme. En tidig lunch innan jag knallade iväg på lite upptäcktsfärd. Den tog mig förbi Potemkin Stairs, som är en ståtlig radda trappsteg upp från hamnkvarteren till ett monument över Katarina II. Trapporna påminde mig lite grand om de i Jerevan, men det inte lika högt. Vilket jag tackade för då jag gick upp.

Väl uppe så ligger det vackra operahuset inte så långt bort. Det pågår en stor filmfestival i staden och framför ingången till huset så var det utlagt röda mattor och en väldigt febril verksamhet med tvfolk och annat. Så det förstörde de eventuella möjligheter som fanns att få något bra foto på huset.

Jag letade mig fram till min hållplats för trådbussen hem och fick mig där en tidig middag.

/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Två etapper klara två kvar.
3 dagar sedan
Sista rycket!
4 dagar sedan
Dagarna flyger iväg.
1 vecka sedan
Stillheten.
2 veckor sedan
Cirkeln är sluten!
2 veckor sedan