Travelcats blogg

Söndag 2 November 2008 - Curacao

Lite om vår resa och lite tips för er som har en härlig resa ftill Curacao framför er!

För att göra en kort summering av resan, så hade vi det toppenbra, soligt med enstaka moln, regnmolnen låg en bra bit ute till havs och blixtrarna på kvällstid var endast ett vackert skådespel! temperaturen var som lägst 27 grader och det var nattetid… så väskan kan packas lätt!

Vi upplevde ön som väldigt säker och med mycket vänliga människor, det var inga problem att ge sig ut på egenhand runt ön.

Några saker som vi gjorde under vår resa som vi kan rekommendera:

Hyr bil- eftersom ön är liten (som längst 65km och bredaste stället är 15km) går det snabbt att ta sig runt. Vägarna var helt okej. vissa riktigt bra och andra lite mindre vägar ner till stränder var lite sämre. Som vanligt var det lite sisådär med vägskyltar, men med bilkartan som vi fick med gick det fint. Jag tror att vi betalade runt 500:- för en dag…ungefär.

Stränder - Det finns gott om stränder på ön, de flesta är ganska små. Det är sandstränder med mycket koraller på. På de större stränderna där det finns restauranger, dykverksamhet eller något hotell så är det ofta inträde. runt 2-3 dollar. sen kostar solstolarna också något sådant. Men ingenting är ju gratis nu för tiden, inte på Curacao heller!
Vi åkte till ett flertal stränder längs ön: Playa Kalki, Playa Porto Marie och Playa Kenepa (Grote Knip). Vid de två första var snorklingen fantastisk, Speciellt vid Playa Kalki!

Snorkling/dykning – Vi dyker inte, men snorkling ägnade vi oss mycket åt. som jag skrev tidigare så går det bra att snorkla på flera stränder längs ön, dock inte på stranden vid vårt hotell( Caban beach/Mambo beach). Vi tog dessutom en tur med en utav flera båtar som går ut varje dag till olika snorklingsställen. turen varade en eftermiddag och var riktigt härlig. jag tror priset låg på ca 40 dollar för 2.

Klein Curacao – Ön är obebodd och ligger utan för Curacao. det går några olika turer dit på lite olika dagar i veckan. Vi tog en tur med Jonalisa, en stor segelbåt/Katamaran. företaget hette Bounty. Turen varade hela dan, 07:30-17:00 så solkräm är att rekommendera. På vår tur ingick frukost och barbeque och en öppen bar med gott om svalkande öl, vin eller rom drinkar. Det är egentligen inte mycket att se på själva ön, då den är obebodd. Men segligen dit och det helt fantastiska vattnet med ett otroligt siktdjup gör det till en upplevelse. Vi firade vår sjuårsdag tillsammans dagen då vi åkte till Klein Curacao och vi konstaterade i alla fall att det kommer bli svårt att toppa till nästa år : )

Sea Aquarium / Dolphin Academy – I resan som vi vann ingick även en simtur med delfiner här. Det var helt klart en härlig känsla att få simma runt med delfinerna, klappa dem och göra lite roliga ”lekar”. Detta skedde i en inhägnad och delfinerna var ju inte vilda, men det var ändå i havet och inte i någon pool så det var kul. Om det inte hade ingått i vinsten är jag inte säker på att vi hade gjort det, då det kostade en hel del… men det är ju olika vad man uppskattar/prioriterar.

Willhelmstad – Ett litet stycke Holland mitt i Karibien!!! Kul med ett besök, men dagtid behövs vätskepåfyllning OFTA!!! Punda är den charmigare delen av stan, med lite butiker och gågator.


Chobolobo – där de tillverkar den äkta curacao likören. Kul att se hur liten skala det verkligen framställs i och läsa lite kring historian... provsmakning var det såklart oxå... den är verkligen godare än vad den ser ut! Och med tanke på att originalet i princip endast går att köpa på curacao så är det ju kul att ta med sig en flaska hem... en bå blev det för oss : )


Mat och dryck – Vi åt god mat varje dag, där vi bodde gick det mest att äta på restauranger som hörde till de olika hotellen, men vi hann även med att pröva den lokala maten. Gryta på get och matbanan och även leguan fick vi i oss., ingen smaksensation direkt, men ändå en kul grej : ) fisk serveras det också mycket och det kan vi rekommendera. Kranvattnet går att dricka och känns fräscht och gott så det är en fördel. Ölen som serveras är av den ljusare sorten: Amstel och Amstel Bright (med lime i) vi tyckte om den från Venezuela – Polar. Och är man i Karibien så finns det ju gott om kalla, halvt frusna romdrinkar…

Prisläget på ön är ungefär som här hemma i Sverige, både för mat, dryck och andra aktiviteter. Nu har ju dollarna stigit igen så det påverkar ju såklart också. Växelkursen ligger fast mot den amerikanska dollarn och kursen är xxxx det gör det väldigt lätt att veta vad man ska betala om man har dollar med sig. de flesta priserna anges i NAF/Guilders, men ibland också i dollar. Vi använde oss av dollar och de Naf som man ofta får tillbaka som växel vid betalning. Även om Curacao tillhör Holland, så är Euro inte att rekommendera..

Jag skulle lätt kunna skriva ytterligare ett par sidor om resan, men lite kanske ni får uppleva själva en dag....

När man kommer till ett ställe man aldrig har varit på tidigare och skall ta taxi in till stan eller till hotellet, så vet man ju sällan vilket pris som är riktigt eller om man blir blåst… vi betalade 30 dollar enkel väg från flygplatsen till Sea Aquarium Beach och det var enligt taxa : ) tror vi!!!

Höll på att glömma, en liten negativ detalj… mygg! Köp myggspray… man ser sällan myggen, men nästa dag så känner man i alla fall att de finns!

Tack Reseguiden, Gloria på ABC Island, Martin Air och Kontiki Dive & Beach resort.

Vi hade en helt fantastisk resa!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet