Stöd Ukraina

Friddelins blogg

Fredag 28 September 2007

Krångel med flyg!

28/9 kl 23.00 finsk tid (22.00 svensk tid)
Ja, nu sitter vi på planet till Nagoya i Japan. Såklart så hann det hända en hel del innan vi kom på det.. Vi kom som beräknat i tid, åt lite lunch och tog oss en öl var. När det började närma sig boarding kollade vi på tavlan över alla avgående flyg och upptäckte till allas förtret att planet skulle vara en timma försenat! Inte igen!
Det hade ju inte varit något problem om det inte hade varit för att transfer planet till Bangkok skulle gå med 1½ timmas marginal ursprungligen, dvs nu har vi bara en halvtimma på oss att skaffa boardingkort, gå genom alla säkerhetskontroller och boarda planet till Bangkok. De ska försöka flyga in lite tid och vi hoppas innerligt det, annars måste vi vänta i Japan i ytterligare 4½ timma eller mer, om det också skulle vara försenat, det verkar ju hittills vara mer en regel än ett undantag :(

När vi skulle checka in bagaget i Finland fick vi vår första ursäkt. Och de har bara blivit trevligare på Finnair. När vi upptäckte att även detta flyg skulle vara försenat (det mellan Finland och Japan) kontaktade vi Finnairs informationsdisk. Receptionisten löste våra problem genom att boka in oss på det senare flyget till Bangkok, om vi nu skulle missa det första och han frågade dessutom om vi inte ville ha en öl, vilket vi tackade ja till och fick varsin kupong. Det tråkiga var bara att vi inte hann använda dem, för innan vi fick allt färdigt med biljetterna så var vi tvungna att gå till gaten.

Väl där ordnade vi upp det sista med biljetterna och bagagen och fick 10 min på oss att köpa något ur taxfreen för våra 6 Euro var. Vi plockade snabbt på oss en Jäger och gick till kassan, men då visade det sig att vi bara fick köpa för kupongerna i Finnairs egna taxfreebutik, vilket det inte fanns någon tid till eftersom att den butiken var utanför passkontrollen, som vi redan hade gått igenom *suck*. Tillbaka vid gaten frågade vi om man kunde köpa något på planet för kupongen, men det kunde man inte, så de blev ju inte så mycket värda..

Tack och lov fick vi iaf kanonplatser på planet. Vi sitter precis vid nödutgången så allihop har jättegott om benutrymme! Mats hade dock som vanligt mest tur av alla, eller inte, för när vi vek upp våra skärmar (som var monterad på varje stol) för att kunna se på film, styra all media å spela massa spel , så är såklart Mats skärm den enda på hela planet som inte fungerar! En jätte härlig flygvärdinna försökte hjälpa honom så gott hon bara kunde, men utan resultat. Hon har verkligen behandlat oss båda jätteväl och man känner sig verkligen uppskattad som resenär, äntligen! Mats fick som kompensation en värdecheck på 20 Euro att handla för i planet.

Jag passade på att fråga henne om de inte tog de där andra kupongerna och tänka sig så gjorde de faktiskt det. Så vi har iaf fått 32 Euro i taxfreen som kompensation, mer än inget :P. Vi köpte lite godis, ett par hörproppar som ska jämna ut trycket vid lyftning och landning och en ansiktskräm till Mats. Alla tjej ansiktskrämer kostande mer än 50 Euro, svindyrt.

Nu när Mats kollar på kartan över vart vi är så visar planet på gränsen mellan Ryssland och Mongoliet. Beräknad tid till landning är 4 timmar så nu ska jag försöka blunda en stund så att det kanske känns som att vi kommer lite fortare fram *längtar*
Klockan är 5 i Nagoya nu så vi kommer förhoppningsvis fram ca 4 nu på morgonen finsktid (3 på morgonen svensktid och 10 på morgonen japansktid). Flyget från Nagoya till Bangkok lyfter 10.30 japansktid. Undrar om vi hinner…
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Regn
16 år sedan
2:a advent
16 år sedan
Utkik på Kata
16 år sedan
4-årsdagen på Surin
16 år sedan
Kunglig födelsedag firas med shopping
16 år sedan