Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Lördag 22 December 2012 - Port Blair

Inför Julen.

Så har en vecka på Havelock förflutit. Vi har mest spenderat dagarna nere på stranden och ute i den långgrunda turkosskimrande vattenböljan. Som vanligt har en hel del tid också gått åt till att utforska ön till fots. Den är skapligt stor, men det är bara den nordligaste tredjedelen som är bebodd. Så de flesta av bungalowbyarna, restaurangerna och kioskerna ligger inom en någorlunda liten yta som man utan vidare kan avverka till fots. Mitt i smeten finns också en litet samhälle med postkontor, ett antal affärer, mer restauranger, skola, cricketplan och övrigt man brukar kunna hitta i en liten stad. Vi var in där igår och inhandlade ett par barracudor på fiskmarknaden. Fick dem tillagade på Sapans restaurang, en pytteliten sylta tvärsöver gatan från marknaden. Smakade alldeles förträffligt! Sapan har haft sitt ställe i fem år och trots att stället är så litet så är tydligen kyffet ganska så välkänt. National geografic ska tydligen ha uppmärksammat det vid något besök på ön.

Hyrde oss en scooter häromdagen och tog oss till ett ställe som heter Elefant beach. Man får följa en elefantstig en 30-40 minuter genom djungeln för att till slut ta sig igenom ett mangroweträsk ned på den strand på ön som tog mest stryk av tsunamin för åtta år sedan. Massvis med träd som stod knäckta i olika höjder och själva stranden i sig är bortspolad på stora områden. En del strand finns dock kvar och platsen är en populär tillflyktsort för den indiska nyrika övre medelklassen. När vi skulle tillbaka så kunde vi trots ett långt sökande inte hitta tillbaka till den plats där elefantstigen mynnade ut från djungeln så till slut fick vi ge oss in i den täta växtligheten på vinst och förlust för att hitta den. Tog oss närmare en timme av sökande innan vi till slut hittade den rätta vägen.

Fortsatte vidare på vägen och hittade utan problem beach nummer sju (stränderna är numrerade istället för namngivna här på ön) som är den vackraste av dem alla. En sträcka på ett par kilometer av kritvit sand och härligt stilla vatten som inbjuder till att bara ligga och njuta i för så länge man har tid till.

En snorkeltur passade vi också på att delta i. Korallerna tog mycket stryk av tsunamin och det tar nog ett par årtionden ytterligare innan de har återfått sin granna färgskala. Man ser dock små fläckar av färg här och var där små bitar av korallivet har återvänt. Gott om färggranna fiskar är det ändå så turen var ändå lyckad. Vi lyckades t.o.m få syn på en cirka två meter lång sjöorm.

Jodå Ammi, nog har vi det riktigt härligt på vårt lilla äventyr. Den där flygrädslan får vi snart ta och komma tillrätta med så att vi kan ta oss ned till någon härlig storstad så småningom.

Jovisst Berit, någon form av julfirande ska det väl bli. Var förbi ”bolaget” häromdagen och handlade en flaska rom så på det viset är vi i alla fall förberedda. Lämnar ön i morgon och far tillbaka till Port Blair där vi stannar över Julafton. Så vi letar nog upp en liten finare restaurant att smörja kråset på. På Juldagen tar vi sedan ett flyg tillbaka till fastlandet där vi tänker oss spendera några dagar i Mamallapuram strax söder om Chennai (Madras).

Förhoppningsvis ska vi väl kunna skriva lite mer regelbundet i fortsättningen, men sådant vet man aldrig i förväg. Vi laddade ned en uppdatering på flash player som skulle göra det lättare att ladda upp bilder till bloggen, men i stället så är det just nu omöjligt att få in några blider alls. Får se om vi kan komma tillrätta med problemet.

/Conny o Stefan som önskar familjer, släktingar, arbetskamrater, polare och alla andra en God Jul!!
Dela med andra:    

Kommentarer
Gubbar_pa_drift säger till Hisingsgatan:
Bra att du har fullt upp med barn o barnbarn. Haelsa alla!/gubbarna
Postat 2012-12-25 16:44  Anmäl
Gubbar_pa_drift säger till Vikhockey:
Skidor? Jo, faar vi bara chansen!! Tomten? Nej, vi har rakat oss!! Vi ska ha koll i morondagens match!

Ha det/gubbarna
Postat 2012-12-25 16:42  Anmäl
Hisingsgatan säger:
Hej på er gubbar,
Jag har varit och ätit julmat och nu är jag hos Saga o Jouko. I morgon ska jag följa med dem till Jenny och Magnus. Det ska bli livat med många barn. Nu ska det bli kaffe och Kalle Anka enligt tradition. I år har vi en vit jul med några minusgrader. God Jul och Gott Nytt År önskar mamma.
Postat 2012-12-24 14:42  Anmäl
Vikhockey säger:
Julafton. Klockan är 11.30. Undrar när jultomten kommer. Räknade och såg att ni "bara" har 54 dagar kvar på er utflykt. Annandagen drar matcherna igång igen. Verkar som att NHL inte löser sin konflikt ( just nu i alla fall ). Bra för VIK. Åk inte för mycket skidor. Ha det.
Leif
Postat 2012-12-24 11:36  Anmäl
Systerb säger:
Ah, tur att ni kom rätt till slut. Vad härligt det låter när du beskriver stranden o vattnet. Nån gång ska jag åka till en riktig paradisstrand! En God Jul o Ett Gott Nytt År till er båda, från oss alla. Vi mår alla bra och vi ska fira julafton i Örebro hos Amanda! SysterB
Postat 2012-12-24 08:11  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
3 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan