Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Fredag 4 April 2014 - Frigiliana

Heldagsutflykt

10 timmars utflykt i soldränkta byar. Med vår exellenta chaufför, vår svenska väninna, åkte vi motorvägen förbi Malaga och upp till den charmiga byn "Frigliana". Det blev promenad i gränderna, shopping i de små butikerna samt en strålande lunch under dignande citronträd med fantastisk utsikt över hela nejden. Dagen fortsatte sedan ner till den lite större byn "Nerja", där vi bl.a. beträdde "Europas balkong"! Fika på torget under det att en större begravning ägde rum.
_____________________________________________________________________________________

Välkommen till Frigiliana
På toppen av kullen är några rester av den gamla fästningen från vilken det sägs att många morerna kastade sig från den i stället för att fångas upp av de kristna.

Byn är en labyrint av smala kullerstensgator kantade av vitkalkade hus och upptäcks bäst till fots. Har varnas dock de flesta av gatorna är branta och några av dem är mycket branta. Små, mörka gränder leder ofta till en bar eller restaurang!

Den gamla historiska centrum av Frigiliana, distinkt moriska i utseende och design, är en labyrint av smala, slingrande gator och gränder, ett bra ställe att vandra planlöst ... eller till och med ett syfte.
____________________________________________________________________________________

Nerja
Nerja är den absoluta pärlan utefter den spanska kusten. Förutom att den här delen av Costa del Sol är mikroklimatiskt gynnad och statistiskt har bland Europas absolut bästa klimat så finns det ett antal faktorer som placerar Nerja i topp. Det är en oerhört vacker natur med dramatiska berg vars utlöpare skär ända ner till vattnet. Detta gör att det inte är milslånga opersonliga stränder utan ett antal bukter med skyddade sandstränder på mellan 150-700m.
____________________________________________________________________________________
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
38 veckor sedan
Meditationsvandring
38 veckor sedan
Min sommarsäng
38 veckor sedan
Kyrkbröllop
38 veckor sedan
Skur efter skur........
38 veckor sedan