Stöd Ukraina

Rajrajs blogg

Fredag 10 Juli 2009 - Andorra la Vella

Girona-Andorra la Vella

Morgonen startade med tjurrusning i Pamplona...på TV alltså. Detta blev en vana de närmaste dagarna att sätta på TV'n kl. 8.00 för att se på spektaklet. Det var försnack och eftersnack och repriser på de "bästa"(värsta)händelserna och detta sändes inte bara på en kanal utan på flera.
Efter frukost så bar det iväg upp i de spanska bergen med siktet inställt på Andorra. Vägen dit gick genom natursköna landskap. Vägar som slingrade sig upp för de pyrenéiska bergsidorna. Det var fasinerande hur växtligheten skiftade utifrån vilken höjd vi åkte på. Orter vi åkte igenom på vår resa var Banyoles, Olot, Ripoli, La Molina sedan över gränsen till Frankrike och in i Andorra från nordost. Nu var det så att vi var inte de enda som hade Andorra som slutstation för dagen. Även alla cyklister i Tour de France hade det.
Men vi vann, vi var först... (trots alla avstängda och enkelriktade gator).
Efter att ha sett cykelloppet gå igenom staden ,och det gick fort, letade vi på vårt hotell, och sen ut för att kolla in utbudet på affärsgatorna. Parfymaffär, elektronikaffär sport/klädaffär, parfymaffär, elektronikaffär, sport/klä.... där imellan var någon guldsmed och affär för starka drycker insprängda. För en svensk plånbok var det inte mycket som var prisvärt, förutom de där "dryckerna".
Andorra var ett mycket fint land, och huvudstaden låg verkligen inklämd mellan höga berg. Ett tips är att ha ytterligare en dag på sig och ägna den åt att vandra i bergen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Dags att åka hem
14 år sedan
Sol och bad
14 år sedan
Salvador Dali dagen
14 år sedan
Vielha-l'Estartit
14 år sedan
Andorra La Vella-Vielha
14 år sedan