Stöd Ukraina

Patriksus blogg

Onsdag 31 Mars 2010 - Lima

Fråga Patrik om Peru

Hej käre läsare!

Om ni planerar att åka till Peru och har frågor om klimat, resmål, Machu Picchu, Inkaleden, eller något annat så kan ni fråga det här! Jag bor sedan 2,5 år tillbaks i Peru och jag har sedan jag kom arbetat inom turismen så jag har bra koll på det mesta. Så fråga på!

Mvh,

Patrik Sundqvist
Dela med andra:    

Kommentarer
Lebell säger:
Hej. Jag har tänkt resa till Peru runt 20 dec - 8 jan. Ska möta min son och vi ska vandra Inkaleden och sedan funderar vi på att åka ut till Galapagos, eller Amazonas. Har du någon rutt som ger oss en riktigt minnesvärd resa? Inkaleden är ett måste, anats är vi öppna för förslag. Vill också veta om man bäst bokar utflykterna på plats och om det brukar skilja mycket i utbuden.

MVH Lena
Postat 2015-10-12 07:35  Anmäl
Johanna_je säger:
Hej!

Vi funderar på att åka till Equador och vidare till Peru för att vandra inkaleden. Har du något förslag på hur vi bäst (och billigast) tar oss från Quito till Cuzso och sedan tillbaks till Lima? Vi funderar på buss men hittar inga uppgifter om resvägar samt priser. Har även tittat på Star Peru. Har du hört något om det flygbolaget?

Tack så mycket för hjälpen!

/Johanna
Postat 2010-08-23 23:04  Anmäl
Pachamama säger:
Hej!

Ville bara tillägga om Mancora att vi bodde hos Kimbas bungalows, billigt och superfint! Personalen var kanske i lite snorkigaste laget, men man såg inte mycket av dem. Det jag gillade var att det bara låg 5 minuters promenadväg från Mancora beach, och inte mitt i smeten bland backpackers och surfare som festade natten lång. Vi reste med barn, därav att vi ville ha lugnt omkring oss på nätterna :)

Det kan vara väldigt strömt i vattnet så jag skulle inte rekommendera att du lämnar barnet utan uppsikt i vattnet. Vi hade tre stycken att hålla reda på!

Kan varmt (!) rekommendera Mancora, och du, ät ceviche på stranden-det var den godaste jag nånsin ätit!

Och det går att åka buss från Piura till Mancora, det upptäckte vi för sent när vi redan betalat 300 soles....backpackersarna åker med dessa bussar mellan Ecuador och Peru, kostar 50 soles per person. Lite billigare! Hoppas du får en underbar resa och GLÖM för guds skull inte solskydd-Mancora bränner hårt!
Postat 2010-05-06 13:11  Anmäl
Patriksu säger:
Hej Åsa,

Ja Mancora räknas generellt som det bästa stället för bad och surf i Peru. Det finns flera trevliga hotell i området. Här är två av de bästa:
Las Arenas de Mancora: http://www.lasarenasdemancora.com/
Las Pocitas: http://www.laspocitasmancora.com/

Själva byn är relativt liten men rätt mysig. Beroende på årstiden så kan det vara rätt bra "drag" på kvällarna på barerna och klubbarna. Dvs relativt mycket ungdomar. Men de bästa hotellen ligger lite mer avsides utanför själva byn och det rekommenderar jag för en barnfamilj.

Här finns en bra hemsida med info om Mancora: http://www.vivamancora.com/english/mancora2.1.htm

Om ni kommer in till Lima så flyger ni till antingen Tumbes eller till Piura varifrån det är ca 1-2 timmars transport till ert hotell. Boka upphämtning med hotellet helst, annars kan ni ta en taxi. De populäraste flygbolagen är LAN http://www.lan.com och Star Peru http://www.starperu.com

Peru har ju så mycket mer att erbjuda än bara sol och bad. Vill ni uppleva lite mer kultur och äventyr så har vi en riktigt fin Jul och Nyårstur: http://www.tailormadeperu.se/peru-christmas-new-year-sw.php

VI har väldigt bra priser på hotell så hör av er till oss innan ni bokar. Vi kan nästan alltid erbjuda billigare priser än om man bokar direkt på hotellens hemsidor.

Jag hoppas denna info var till nytta! Säg till om du undrar något mer!

Mvh,

Patrik
Postat 2010-04-15 16:48  Anmäl
Sacarlberg säger:
Hej!

Jag funderar på att bada/surfa/slöa i Peru, Mancora Beach eller liknande. Ville inte att det ska vara helt öde.

Jul/nyår 2010-2011. 7-10 nätter, 2 vuxna och 1 barn 8 år. Är det något du rekommenderar? Alltså både destination och lämplighet!

Åsa
Postat 2010-04-13 20:53  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet