Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Torsdag 22 November 2012 - Sauraha

Fotosafari.

Hej syrran o tack för hälsningen! Hoppas att allt är bra. Tackar gör vi även de för oss okända personer som finner våra små alster värdiga att kommentera. Kul tycker vi när okända hör av sig.

Idag har vi fladdrat runt i Chitwans djungler i två etapper. Förmiddagen ägnades åt att spana efter djurliv från elefantryggen. Några tigrar hade vi inte räknat med att få se, men noshörning var vi ganska så säkra på att få skåda. Frustrationen tilltog dock allteftersom timmarna gick och det enda vi såg var hjortar och rådjur efter rådjur. När vi mer eller mindre gett upp så hittade vår eminente elefantchaufför dock slutligen på ett par skygga exemplar som låg och tryckte i bushen för att undvika solhettan. Så var den turen räddad!

På eftermiddagen hoppade vi på en jeepsafari i ett fåfängt försök att kanske ändå få en skymt av den gäckande bengaliska tigern. De förhoppningarna fick sig dock en ordentlig törn när vår guide, som jobbat trettio år med att visa runt folk, talade om att han endast sett sex tigrar under åren. Naturligtvis blev inte heller denna dag tillfället då han utökade den samlingen. Vi fick istället nöja oss med fler rådjur, hjortar och påfåglar samt en o annan krokodil.

I morgon drar vi vidare mot Indien och säger farväl till Nepal. Bob Seger får hälsa oss välkomna en annan gång:

/Conny o Stefan
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
3 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
5 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan