Stöd Ukraina

Ingkas blogg

Lördag 7 November 2009 - Jomtien

Fotboll och halsmandlar

Förra året vid tiden då fotbolls- Em gick av stapeln drabbades jag av halsfluss. Halsmandlarna påminde mest om fotbollar så det passade sej ju ganska väl att det var just under fotbollsyran.

Men nu har man ju "fördelen" av att befinna sej i ett land som har en väldigt liberal syn på mediciner. Som varje gång då halsflussen gjort sitt inträde så tjurar jag på för att "vänta" ut den. Ha! Misslyckats varje gång. Med svansen mellan benen och in till läkaren för att få en dos antibiotika så plågan försvinner. Samma sak sist. Sa till frugan att det nog är farbror doktorn som gäller.

"Ska du inte bara åka på apoteket?" menade hon på.

Då slog det mej! Här kan man ju köpa i stort sett vilka mediciner som helst utan recept från dom miljoner apotek som ligger utspridda i varje gathörn. Mediciner är "big business", det ser man tydligt på mängden apotek. Till och med olagliga preparat går att få tag i om man bara viker ner öronen och kikar upp på expiditen genom ögonvrån med en antydan om köpkraft i näven. Väldigt vanligt med skyltar utanför apoteken som skvallrar om att dom minsann säljer Viagra och dess kopior också för den delen.

Nu var jag inte ute efter något otillåtet, bara något som snabbt och effektivt tar död på min plågoande som hindrar mej från att äta på ett värdigt sätt. In på apoteket där en fantastiskt söt tjej jobbade med att expediera mediciner. Hon pratade med en sådan överdrivet len och på gränsen till barnslig röst. Man fick känslan av att hon handplockats och placerats bakom disken bara för att man inte kan säga nej till en sådan skönhet. Men på något vis verkade hon trots alla dessa "inte helt obehagliga" egenskaper veta vad hon pratar om. Jag förklarade mina bekymmer och hon ställde likadana frågor med sin lena röst som farbror doktorn brukade göra, fast med mindre len stämma. Då hade jag två alternativ enligt skönheten.

Antibiotika i långsam form eller i snabb form. Ena på tio dagars kur och den andra på tre dagar. Vilken är mest effektiv, undrade jag givetvis. Det var ju då Zithromax 250 mg. Den ska ätas i tre dagar med två kapslar en gång om dagen. En hästakur! Låter fint, den tar vi. Hon lyckades också med sin lena röst kränga någon sugtablett för halsont, egentligen ville jag inte ha den men tog den bara för att hon frågade så lent.

Då jag studerade den medföljande beskrivningen för medicinen visade sig att den tog hand om en hel rad bakteriella sjukdomar, däribland gonorré?!

Hej hopp

läs mer på http://www.fokusthailand.com
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Denguefeber
14 år sedan
Nattliga strandaktiviteter
14 år sedan
Fotboll och halsmandlar
14 år sedan
Möss och badminton
14 år sedan
Ormshow - inget för Thailändare
14 år sedan