Stöd Ukraina

Robbowans blogg

Torsdag 20 November 2008 - Liverpool

För tidigt för incheckning...

Vi åkte via Manchester så det blev alltså tåget till 'Pool och anlände alldeles för tidigt för att checka in. Vi lämnade alltså väskorna på hotellet och tog en "liten" pubrunda istället.

Jag har ju bott i Liverpool så jag hade lite andra pubfavoriter än polarna som kanske gick i gamla invanda stråk.

Vi bodde "på prov" på anrika Adelphi så vi gav oss rakt ned för St John Ln och hamnade inte alltför långt senare på Dr Duncan's som är Cain Brewery's egen pub. Hela deras sortiment finns på flaska och tapp och man måste ju gynna ett lokalt öl. After två pints och lite lunch drog vi vidare längts med samma stråk.

På Dale Street - inte långt från bibblan och några museer beslöt vi oss för klassiska Ship & Mitre. Deras ölutbud är bra men puben känns lite kall så det blev bara en stackars öl där.

Vi beslöt oss istllet för The Excelsior - lysande gammaldags pub lite längre upp på gatan. Gammal öppen spis och riktigt klassisk engelsk pubstämning.

Det var ju fortfarande tidigt så vi gled vidare to Thomas Rigby's. En riktig ölspecialist med bl a Okells från Isle of Man. Här gled en pint eller två ned och stället är riktigt bra.

Vi hade tänkt klippa en pub eller två som jag brukade gå på när jag bodde i Tower Building men orkade varken gå till Pig & Whistle eller Ma Boyles Oyster Bar för vid det här laget kände vi för en bensträckare. Vi tog en promenad i det vackra vädret - men blåsiga - längs med Mersey. Förbi Liver Building med sina världsberömda Liver Birds längst upp, Cunard Building och sedan Albert Dock som idag huserar trendiga klubbar och dyra lägenheter för att sedan ge oss upp mot Mount Pleasant.

The Fly in the Loaf är ännu ett av de där ställena som är en ganska "modern" pub. Deras totala utbud - inhemskt och utländskt är mycket bra. Mitt på dagen kan den stora lokalen kännas lite tom så vi stannade inte så länge utan avslutade (storartat) på The Phil (eller The Philharmonic) som var John Lennons gamla favorithak.

The Phil har blivit utsedd till Englands vackraste pub och det är förståeligt. Mycket snyggt, mycket ek och ett rum vi kallar Hobbit-rummet. Fullsatt och gemytligt. T o m toaletterna är trevliga.

men efter 2-3 pints här VAR det dags att checka in... Senare än andra men fortfarande med tillförsikt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Öregrund och Östhammar
13 år sedan
Nedslag i Roslagen
13 år sedan
Mellanakt...
13 år sedan
Ösregn i Varberg
13 år sedan
Skara-Skövde
13 år sedan