Stöd Ukraina

Resepiraternas blogg

Måndag 9 Juni 2008 - Florida

Florida on the road samt New York

I starten av juni gav vi oss iväg för en drygt 2 veckor lång semester "Over There". Vi startade med några lata dagar i Fort Lauderdale för att vänja oss vid värmen och luftfuktigheten. Fortsatte sedan turen till Kennedy Space Center. Här kan man titta på uppskjutningsplatser, raketer och flera IMAX filmer, coolt tyckte sonen. Sent på kvällen kom vi fram till slutmålet för ett par dagar, Orlando! Kvällen tillbringades på teater, Blue Man group. Vi hade sett dem tidigare i London men de är så fantastiskt bra att vi var tvungna att se dem igen. De närmaste dagarna tillbringades omväxlande på Island of Adventure och Universal studios. Hulken och the simpson ride var klart häftigast!
Turen fortsatte sedan mot västkusten och Fort Myers. Här passade vi på att plocka snäckor på Sanibel Island, mata tiggande tvättbjörnar och på morgonpromenaderna utmed stranden simmade vilda delfiner! Efter ett par dagar stannade vi till i Everglades och åkte airboat och såg vilda krokodiler. Ett par dagar i the keys hann vi också med fast vi körde aldrig längst ut. Efter 9 dagar on the road var det dags att lämna tillbaka bilen för en flygtur till New York. Landade sent på La Guardia och tog taxi till hotellet som låg på Manhattan. Och det är sant! Taxiförarna kör som galningar i New York! Här passade vi på att se teater (Young Frankenstein - skitkul) ,beundra utsikten från "The Rock", Åka båt runt Manhattan; cykla flera turer med "bikethebigapple" (bl a över brooklyn bridge, i central park och även ett besök i en kyrka med gospel), gå på bio, samt ett snabbesök på Naturhistoriska Muséet. Veckan i New York flög förbi och efter 6 nätter var det dags att ta flyget hem. Vi hade en störtskön semester även om man var lite mör när man kom hem efter alla sköna upplevelser!!!
Dela med andra:    

Kommentarer
Hej!
Jag brukar kolla på http://www.tripadvisor.com före jag bokar hotell.
Cocobelle resort ligger fortfarande högt i fort lauderdale (nr3), men där finns andra som också verkar bra, och jag skulle bara välja något annat om priset skulle skilja MYCKET.
Vi besökte ett vattenland en timmes bilresa från hotellet (norr över) som var jättekul.
/resepiraterna
Postat 2010-02-04 11:34  Anmäl
Ffion säger:
Läste någonstans att du rekommenderade Coccobelle resort i FL. Har försökt boka där till våren, hotellrummen (119$) var fullbokade, men de erbjöd aprartment för 159$/natt. Stället ser mysigt ut, är det så, eller tycker du att vi ska kika efter annat, nu när priset drog iväg lite.
Några andra tips på Everglades, Kenndy space center mm...
Postat 2010-02-01 23:14  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

cameraman
12 år sedan
Florida on the road samt New York
15 år sedan
On the road USA
16 år sedan