Stöd Ukraina

Friddelins blogg

Söndag 14 Oktober 2007

Fisketur

14/10 19.00 thailändsk tid (14.00 svensk tid)
Igår kväll var Kenta supergo! Jag fick en födelsedags drink och en vacker bukett med rosor :) Men det är ju också de enda presenterna jag har fått.. Känns lite knasigt när man inte har familj och vänner nära på födelsedagen som man är van vid, men, men det kommer ju fler år..

Jag och Mats bestämde oss ju för att istället för att köpa något så åker vi på ett litet äventyr tillsammans så idag har vi varit på fisketur! Det var hur härligt som helst. Mats fick en tonfisk (som alla andra) och jag fick den enda lite annorlunda fisken. De kallade den för Näbbgädda eftersom att den ser ut som en gädda, fast vackrare, med en mun som liknar en näbb. Så jag fick smeknamnet ”näbbgäddan” resten av resan. Schyrre! :P

När vi kom fram till ön och skulle äta mat hade Kenta gjort sushi på en utav tonfiskarna. Uärk! Mats var modig och provade med jag fegade ur.. Annars fick vi supergoa kyckling klubbor och grönsaks/ägg risotto, mums!

Efter maten fanns lite tid för snorkling. Mats dök i som sälen trivs i vattnet medan jag som vanligt var skitskraj, det var ju huuur många fiskar som helst! Och man såg varenda en. Jag samlade lite mod, tog på mig min snorkel och gick försiktigt ned för stegen. Det var jättevackert nere i vattnet, men väldigt obehagligt att andas med hela huvudet i vattnet, jag hyperventilerade typ hela tiden. Skitfjantigt, jag vet, men jag har verkligen fobi för fiskar och vatten. Men jag klarar det garanterat bättre nästa gång nu när jag har fått prova en gång.
Två thaitjejer simmade i land och jagade krabbor på klipporna. De fick en hel påse som de tog med ut till båten, fick tyvärr ingen bild på det. De släppte ut krabborna efter vi fått titta på dem.

Mats hittade ett datorchassi på havsbotten som han plockade upp, det har antagligen legat där sen tsunamin.

Synd att vi inte hade undervattenshus till kameran, det hade varit läckert att ta några bilder under vattnet!

Nu är vi helt slut och ska krypa till kojs en liten stund..
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Regn
16 år sedan
2:a advent
16 år sedan
Utkik på Kata
16 år sedan
4-årsdagen på Surin
16 år sedan
Kunglig födelsedag firas med shopping
16 år sedan