Stöd Ukraina

Bananskals blogg

Måndag 2 Juni 2008

FETT GOA PIROGER

Om ni blir sugna på chilienska piroger.. är detta ett bra tips =)

Ingredienser
Deg till 16 piroger:
50 gram jäst
5 dl lättmjölk
½ dl olivolja
3 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl

Köttfärsfyllning till 8 piroger:
400 gram nötfärs
1 påse taco kryddmix
1 burk tacosås
½ dl vatten
½ rödlök (strös ovanpå färsen innan pirogen viks ihop)
1 dl hackad persilja (strös ovanpå färsen innan pirogen viks ihop)

Skink- och ostfyllning till 8 piroger:
125 gram rökt skinka, hackad
200 gram riven ost (10%)
1 msk senap
2 tsk dijonsenap (obs! som alltid med dijonsenap, bör du smaka dig fram..)

1 ägg till pensling

Gör så här
Finfördela jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37º C. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk i ca 40 minuter. Förbered under tiden fyllningarna och sätt ugnen på 225º C.

Köttfärsfyllning:
Fräs färsen, tillsätt kryddor, vatten och sås. Koka ihop färsblandningen. Låt svalna något.

Skink- och ostfyllning:
Blanda ihop ingredienserna.

Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar, rulla till bullar och kavla ut dem till rundlar. Lägg fyllning på ena halvan av plattorna och vik ihop dem till halvmånar. Tryck med en gaffel runt kanterna. Låt stå en liten stund innan du penslar med ägg.

Grädda i ca 12 minuter.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Visa alla

Senaste inläggen

Fett gött på påskön
15 år sedan
Fett rolig resa
15 år sedan
fett häftig information
15 år sedan
Fett bra Vaccination!
15 år sedan
Fett fin packlista :}
15 år sedan