Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Tisdag 24 Januari 2017 - Stone Town

Ett strosande i staden.

Vi har levt lugnt och stilla stadsliv i ett par dagar. Stone town som vi bor i är den gamla delen av nuvarande Zanzibar town. Påminner lite grann om Varanasi i Indien med ett gytter av små gränder att förlora sig i. Inte så svårt att hitta dock och den här stadsdelen är ganska liten. Avgränsad av havet på ena sidan och en större huvudgata å den andra så hittar man alltid tillbaka dit man tänkt sig. Gott om restauranger är det och vi har testat av ett antal av dessa och smort våra krås.

Zanzibar är en gammal handelsplats där afrikaner, araber och indier möttes för att idka handel. Så här är befolkningen betydligt mer blandad än vad vi sett förut. En stor muslinsk församling finns och det indiska inflytandet märks via ett antal restauranger.

Nere i närheten av hamnen finns en park som heter Forodhani gardens. På kvällarna så ställs där upp ett gäng gatustånd där det serveras en massa härlig mat. Det är muslimskt så där finns inget griskött, men annars är grillspetten fyllda av allt från seafood till kyckling. Vi var naturligtvis tvungna att testa en dag och det smakade riktigt bra.

I morgon så har vi bokat in oss på färjan över till Dar es Salaam. Ska se lite grann av den fyramiljonersstaden också innan vi åker hem.

/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
2 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan