Stöd Ukraina

Thomasgbgs blogg

Fredag 11 Juli 2008

Endagarsutflykt till Oslo.

I tisdags åkte vi till Oslo. Avfärden från Göteborg var klockan 08.00 och vid 12 tiden åt vi vår medhavda lunch ett par mil söder om Oslo. Vi parkerade ett stenkast från Karl Johan och promenerade upp mot slottet. Utanför Grand Hotel var det folksamling för staden hade besök av The Boss (Springsteen 6-8 juli).
Uppe vid slottet var det vaktombyte och japanerna var helt tokiga med sina kameror. Efter en stund promenerade vi till Akers Brygge och kollade in dessa sjukt häftiga byggnader bestående av krogar, kontor och lyxlägenheter.
Senare gick färden upp till Holmenkollen. Fantastisk vacker utsikt. Dagen avslutades i Vigelandsparken där vi skådade alla statyer av konstnären Gustav Vigeland. Otroliga skapelser.

Oslo är en underbar stad men jisses vad dyrt det är!! Köpte 2 cola och 2 vatten och fick betala 130 svenska. Sedan kollade vi priset på Big Mac company....77 Norska!!!! Hjälp!! Det är ju ca 110 Svenska!!

Sen var det vägtullar: 2 st från Svinesund till Oslo och sedan ganska många i innerstan. Kompisen lär bli förvånad här räkningen dyker upp, för det var hans bil jag lånade.

Åk gärna till Oslo, men tänk på att det är sanslöst dyrt.

Thomas.
Dela med andra:    

Kommentarer
Candy säger:
hehe ja det är inte gratis att vara i Oslo, men väldigt roligt.
Postat 2008-07-12 23:51  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet