Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Onsdag 25 Juni 2014 - Övertorneå

En färd genom knottrike.

Råkade vara vaken i natt strax före tolv och såg att det var molnfritt. Tur det då det var sista chansen för oss att uppleva midnattssolen. Lite annorlunda att stå mitt i natten och stirra på det ljusstarka klot som någon lagt på talltopparna.

Idag har det flytit på riktigt bra bakom styret. En snäll medvind har gjort att vi hann med dryga tolv mil och avslutade i Övertorneå. Sträckan från Karesuando till Haparanda (eller Kalix för vår del) räknas som en av de lättaste på hela Sverigeleden rent cykelmässigt, då den anses som helt platt. Kan tro det då jag faktiskt inte behövt gå uppför en enda backe idag. Skönt!

Mindre skönt var kanske de gånger vi cyklade rakt igenom stora moln av knott, eller hela byar av de små flygfäna faktiskt. Det riktigt smattrade i både hjälm och vindjacka. Som tur var hade vi solbrillor på, annars hade synen varit nedsatt för lång tid.

Sitter nu i en stuga nere vid älven och slötittar lite på den fotbollsmatch mellan Schweiz och Honduras som pågår. En enahanda historia ännu så länge som de rödklädda ser ut att vinna.

I morgon ska vi ta oss vidare, förhoppningsvis till Kalix och kanske en bit till.

/Conny
Dela med andra:    

Kommentarer
Gubbar_pa_drift säger till Systerb:
Tjena syrran! Att det skulle vara kallt längst upp var vi förberedda på, men det är klart, allt kan man inte släpa med sig. Är du också i Norge? Mamma trodde det.

/Conny
Postat 2014-06-29 13:59  Anmäl
Gubbar_pa_drift säger till Vikhockey:
Ja, för tusan. Vi går runt i solgasset i Piteå och trivs. Tränarbytet hade vi ingen aning om och vilken effekt det har återstår att se.

/Gubbarna
Postat 2014-06-29 13:55  Anmäl
Systerb säger:
Nuså, äntligen har vi hittat på er här på webben o läst alla inlägg. Kallt! Hoppas att det inte kom som en överraskning utan att ni har varma kläder med er. Strapatsrikt, men det verkar ju gå bra. Ser fram mot nästa rapport. SysterB
Postat 2014-06-29 09:42  Anmäl
Vikhockey säger:
Hej cyklister, har ni passerat Kalix än eller t.o.m Luleå. Roffe och jag skall på VSK - Sylvia idag, tre sköna poäng att hämta in. Vet ni om att VSK:s tränare slutar, assisterande tar över. Trampa på och ha det bra./Leif
Postat 2014-06-29 08:59  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
1 vecka sedan
Två etapper klara två kvar.
3 veckor sedan
Sista rycket!
3 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
3 veckor sedan
Stillheten.
4 veckor sedan