Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Torsdag 24 Mars 2016 - Rangoon

Det är varmt.....eller snarare hett!

Termometern visar 37 grader och solen gassar på. Sånt stoppar dock inte oss utan vi knallar runt i staden för att se vad som finns att se. Idag har vi varit ned på staden en vända och flanerat runt lite grann. Passade på att leta oss fram till ett bageri som vi hittade igår för en kaffe och en sockerkaka toppad med någon slags duriankräm. Tog en buss hemåt och hoppade av ungefär halvvägs för att leta oss fram till ytterligare ett par Payor. Den ena innehöll en magnifik sittande Buddha med ett fantastiskt snidat bakstycke i jätteformat. Femton meter högt är konstverket. På det andra stället finns, vad som räknas som världens längsta ligggande Buddha. Sextiofem meter lång och närmare arton meter hög ligger statyn där och den här är lite mer fotogenisk än den i Bangkok.

Det är skollov här i Burma och alla barnen har några månaders sommarlov. Naturligtvis passar en del familjer på att ta ledigt och att åka iväg för att hälsa på släkt och vänner. Detta gör att det kan bli lite svårt med transporter, så vi gick till en resebyrå igår och bokade in oss på ett par bussresor och någon båtresa den närmaste veckan. Skönt att ha sådant klart några dagar framöver. Passade också igår kväll på att boka in oss på lite hotell för dagarna ifråga.

Nu är vi tillbaka till vårt hotell. Klockan är drygt sex på kvällen och om en timme jagar vi reda på en taxi för att ta oss till bussen som vi ska fara med till Bagan. Kommer fram någon gång tidig förmiddag i morgon.

/Conny
Dela med andra:    

Kommentarer
Gubbar_pa_drift säger till Vikhockey:
Hej Leffe!

Vi gör så. Om ett par dagar sitter vi på båten till Mandalay. Läge för avkoppling.

/Gubbarna
Postat 2016-03-25 13:34  Anmäl
Vikhockey säger:
Hej kamrater, hemma i vackra Hallsta. Vaknade till 4 + och disigt, inga 35 alltså. Ni får ta det lugnt och ta hand om er där i hettan. / Leif
Postat 2016-03-25 09:23  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
4 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
6 veckor sedan
Sista rycket!
6 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
7 veckor sedan
Stillheten.
8 veckor sedan