Stöd Ukraina

Mariabs blogg

Söndag 12 September 2010 - Rantepao
Resealbum: Indonesien 2010

Dag 9 - Toraja

Än en heldags utlflykt som väntar pâ oss....Först besöker vi en typisk by marknad med allt möjligt, och sen âker vi vidare mot traditionell by some heter Sadan. Här fâr vi se de typiska Toraja husen, likt bâtar. Vi fortsätter vidare mot en by i omrâdet Bori som heter Rante....som är känt för sina stora megalitiska stenar. Här finns ocksâ flera gravar och även ett grav träd där de begraver smâ bebisar somdör före 1 ârs âlder.
Vi âker tillbaka mot Rantepao där vi äter lunch pâ en lokal restaurang. Mums vilka läckerheter, väldigt likt kinamat, med vâr rullar och grillade spett. Vi fortsätter vidare mot en by där det finns nâgra träd som är fulla av fladdermöss. Jättestora bamsingar..wow...Vi Försöker fâ dem att röra pâ sig men de är inte villiga.
Här börjar det att spöregna, sâ vi fâr sitta under taket pâ ett av de speciella Toraja husen en stund innan vi gâr tillbaka till bilen. Pâ väg mot hotellet stannar vi till vid en buffel uppfödning. Min man hoppar in där bland bufflarna för att fâ sig en närmare titt och lite bra foton, men rätt som det är sâ,...plums ner i skiten...där stâr han med skit och piss ända upp till midjan. Herregud !!!Vâr guide hoppar in och hjälper till och en av ägarna tar honom med till sitt hus där han fâr duscha. Vâr chaufför har lite extra kläder i bagage luckan, och Antonio fâr ett par torra och rena kortbyxor och en tröja. Ja han är nu välkänd. De sista 5 minuterna till hotellet fâr han sitta själv i baksätet, och när vi kommer in pâ rummet sâ blir det direkt till badkaret. Kameran följde med undr all gyttja men helt otroligt sâ fungerar den. Middag pâ hotellet.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

San Agustin / Gran Canaria
7 år sedan
Hotell Furama Kuala Lumpur
11 år sedan
Phu Quoc
12 år sedan
Underbara Kanarieöarna
13 år sedan
Dag 16 - Hotellbyte
13 år sedan