Stöd Ukraina

Emmgus81s blogg

Torsdag 1 Juli 2010

Dag 7, Prag-Cesky Krumlow-Gmunden

Nu var det dag att lämna Prag och åka vidare söderut och ett första mål blev den lilla staden Cesky Krumlow. Vi åkte lite mindre vägar dit och det var kul att se lite av landsbygden som väl inte var helt olik den svenska landsbygden men det kändes lite mer levande här.

Cesky Krumlow är som sagt en liten stad och det som gör den speciell är att den har har väldigt många gamla välbevarade byggnader. Jag tyckte det påminde en hel del om Visby vilket väl inte är så konstigt för jag tror båda städerna är medeltidstäder.:) Det var hursomhelst en mysig stad och absolut värt ett besök.

Vi åkte vidare och nästa mål var att lämna Tjeckien och åka till Österrike. Det vi noterade när vi åkte över gränsen var att vi upplevde en tydlig skillnad i hur landskapet såg ut direkt efter gränsen. Det var betydligt mer uppodlat och ordnat i Österrike än i Tjeckien.

Väl i Österrike hamnade vi en liten ort som heter Gmunden och ligger vid en sjö med Alperna som bakgrund, väldigt fint. Vi hittade ännu ett mysigt Gasthus som erbjöd mat, öl och en säng till ett bra pris :)


Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet