Stöd Ukraina

Emmgus81s blogg

Måndag 5 Juli 2010

Dag 11,Rothenburg ob der Tauber - Hannover

Vårt intresse för gamla mysiga städer började vid det här laget bli mättat men eftersom Rothenburg är känt för att vara vädligt fint tog vi en promenad i de gamla delarna av staden och det var ju såklart fint. Vi gjorde även ett besök på ett julmuseum (Deutsches Weinnactsmuseum) som finns i staden som berättade om julens historia, många av traditionerna härstammar tydligen från Bayern som är den del av tyskland som Rothenburg tillhör. Det som var minst lika fascinerande som museet var den tillhörande julpyntsbutiken, det fanns hur mycket som helst! Ville man t.ex. köpa julgranskulor fanns det nog flera hundra olika färger och modeller att välja mellan..

Vi åkte vidare och nästa stopp blev den lite större staden Wurzburg där vi promenade runt lite samt åt lunch på Pizza Hut :)

Vad vi skulle göra resten av resan hade vi inte planerat så mycket så vi funderade lite fram och tillbaka vart vi skulle åka och bestämde oss för att börja röra oss norr ut nästa stopp blev Hannover. Vi kom fram ganska sent och vädret var inte toppen så när vi kom fram blev det en tysk kebab på centralstationen och därefter lite slappande på hotelrummet.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet