Stöd Ukraina

Svenskaresebloggens blogg

Onsdag 2 September 2015 - New York

Byta blöja i New York.

Har du funderingar kring att ta med din bebis till New York? Kanske hesiterar du inför tanken att behöva addera ytterligare stresspåslag än det som redan finns i och med att du är nybliven förälder? Då vill jag säga att New York inte alls är så dumt att rulla vagn i. Det ska konstateras,  New York  City är inte blöjbytarnas bästa vän. Det är bra att ha det som utgångspunkt. Planeringen blir lättare då.

Manhattan är det som de flesta menar då de talar om NYC och det är också där de flesta turister bor. De olika stadsdelarna skiljer sig också som i de flesta andra städer. Vad gör man då om olyckan är framme och man behöver tillgång till ett skötbord?

Varuhus

De flesta varuhus och större butiker har skötrum  eller skötbord inne på toaletterna.

Hotell

Stora hotell har alltid skötrum i lobbyn. Det är inga problem att fråga i receptionen om du kan få tillgång till dem.

Restauranger

På snabbmatsställen som tex McDonalds finns det alltid skötbord. Det kan bli aktuellt med att köpa något. Ta en flaska vatten. Det behövs förr eller senare ändå.

Tågstationer

Är du i närheten av någon stor tågstation? Grand central station och Penn station har bra skötrum.

Parker

Om årstiden tillåter är det skönt att bara gå in i någon av New Yorks alla fina parker och byta i gräset. Vi har bytt både i Central park och Washington Square park.

Caféer

Stora Café kedjor som Starbucks har fina skötrum. Då kan du samtidigt ta en kopp kaffe.

Se till att ha skötfilt för engångsbruk då det ibland kan vara ostädat och lite ofräscht. Du vill nog inte ha din bebis direkt på bordet alla gånger.

Om du är ensam pappa så är det inte självklart att det finns skötbord inne på herrarnas. Oftast saknas det helt. Då är det bäst att satsa på ställen med skötrum som tex hotellen.

Om du inte stressar upp dig utan istället tänker att detta är en upplevelse du och din bebis för alltid bär med er så kommer blöjbytena gå galant i världens coolaste stad.

http://www.svenskaresebloggen.se
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet