Mirajohnsons blogg

Söndag 30 Juli 2017 - Skellefteå

Boston - Los Angeles, kust till kust

Om mindre än sex veckor ska jag uppfylla min dröm att åka kust till kust i USA. Drömmen föddes när jag som barn såg filmen "Smokey and the Bandit" med Burt Reynolds. Jag kommer dock att köra en mellanklass hyrbil och inte en svart Trans Am.

Jag startar den 6 september i Boston där jag bodde 1994 och arbetade ett år som Au Pair. Resan slutar 3 oktober i Los Angeles.

Jag har bokat in några saker den första veckan och vet att min tidsplan är väldigt tajt men jag är fullt medveten om det och det kommer bli intensiva dagar.

Jag landar 20.58 i Boston vilket inte var den ursprungliga planen. SAS bokade om mig i juni (köpte biljetten i maj) och de hade först flyttat min resa till den 7 september men det gick inte då jag den dagen ska på fotboll.

Den 7 september ska jag nämligen se mitt lag New England Patriots spela mot Kansas i Foxboro. Jag såg dem även 2015 och då detta är årets första match planerade jag resans start efter deras första match.

Dagen efter, och ca 150 mil (ungefär som att köra från Piteå till Malmö), ska jag till New Buffalo, Michigan och se Huey Lewis and the News. Denna konsert var inte med i orginalversionen men när de la upp nya datum för sin turné kunde jag inte motstå. Den 9 september åker jag till Fort Wayne (20 mil) för konsert med Tim McGraw. Därefter har jag bara en sak inbokat och det är 16 september, i Colorado Springs och konsert med bla Blake Shelton och kick off för Collage säsongen i amerikansk fotboll.

Jag vet att det blir en tuff start och jag tänkte länge fram och tillbaka på om det är speciellt klokt att klämma 150 mil på ett dygn men som sagt kunde jag inte missa chansen att se Huey Lewis. Och kanske kommer jag somna på konserten men det ska nog gå bra när det är början av resan och jag har sedan flera dagar att vila upp mig.

28 september är det en country festival i Las Vegas men det är inget jag bokat in mig på utan får se om jag har tid och lust där och då.

Rutten kommer efter Fort Wayne att ev gå till Chicago, känns som en stad att i alla fall titta lite på. Sedan styr jag söderut efter gamla Router 66 mot Springfield, St Louis, Kansas city och Colorado Springs, Albuquerque, Flagstaff, Gran Canton, Las Vegas och slutligen Los Angeles. Resan i grova drag.

Jag har bokat hotell de dagar jag har bokat evenemang och kommer sedan sova på motell/hotell efter vägen.

Tips och idéer välkomnas!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet