Stöd Ukraina

Alfvas blogg

Onsdag 15 Oktober 2008 - Stockholm

Biljetter klara - Filippinerna - vi återvänder!

Då var det äntligen klart! :)

9 december avgår vår flight med Air France till Hong Kong via Charles du Gaulle. En natt spenderas i Hong Kong för att ta sig vidare till Cebu med Cathay Pacific.

Taxi kommer ta oss upp till Maya, för vidare överfärd till Malapascua, där vi blivit inkvarterade på Cocobana Resort i 6 nätter.
Efter detta kommer vi att vända ner tillbaka mot Panglao för 10 nätter på Paragayo Resort (igen) på Alona Beach.

Våra sista dykfria dagar kommer vi faktiskt att spendera på Mactan Island, i närheten av Lapu-Lapu City innan återfärd tillbaka till Stockholm där vi lander på nyårsafton.

Och ja - vad sjutton åker vi tilbaka för? Varför är vi såna tråkmånsar att vi återvänder?

Det finns ett enkelt svar på den frågan och 20 svåra svar.
Det mest självklara svaret ligger i att vi älskade filippinerna, prisnivån, boenden, stränderna, dykningen och personerna.
Det svåra svaret ligger i att prisnivån inte länge kommer att hålla sig låga, antalet turister kommer att öka extremt de närmaste åren, dykningen kommer att bli mycket mer exploaterad än vad som det ser ut idag. Vi vill hinna dyka av de platser vi inte hann med förra gången vi var nere, känna att vi fick återvända åtminstone en gång innan landet tar över en del av Thailands andel av turister.

Och jo, jag längtar. Filippinerna var ett underbart resmål, men det betyder inte att jag aldrig någonsin kommer åka någon annanstans... ;)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet