Stöd Ukraina

Gullsings blogg

Söndag 10 Maj 2009 - Sireköpinge

Besök på Lasse Flinkmans café i Sireköping

Efter det vi hade varit på Teknik på Farfars tid, behövde vi en kopp kaffe. Visserligen hade vi kunnat dricka det på "Tekniken", men eftersom det var första gången för säsongen och det var vackert väder fortsatte vi till Sireköpinge intill Tågarp.

Där beställde jag en rabarberkaka med vaniljsås och B. en morotskaka. Till det drack vi naturligtvis kaffe med mjölk. Man kommer in på caféet och ser hela köket med en gång och får beställa där. Lasse satt på en stol intill och hejade. Sen behöver man inte ta med sin beställning, utan blir serverad, där man väljer att sätta sej. Det är väldigt trevligt inomhus, möblerat i gammal stil och med massor av foton och andra minnen från Lasses liv inom showbuisness med Christer Lindarv och After Dark. Men eftersom det som sagt var vackert väder och varmt, satte vi oss utomhus med en fantastisk utsikt över landskapet. Beställningen kom och så småningom även påfyllning av kaffet. Man fick betala, när man gick.

Intill ligger det ett krukmakeri och tvärs över gatan ligger det en butik med varor från Korea. Vi brukar alltid gå dit och snacka lite och ibland handlar B. något trevligt.

I dagens tidning Helsingborgs Dagblad den 11 maj berättas det om att Lasse Flinkman tillsammans med kompanjonen Henrik Strömberg, ska öppna café även i Landskrona på Solsidan på Citadellet. Why not café, ska det heta och kommer troligen att öppnas i juni. Man hade även ögonen öppna för en lokal i Helsingborg, men man ångrade sej och tog Landskrona i stället. Där kommer det att vara öppet året runt mot caféet i Sireköpinge, som bara har öppet på sommaren på fredagar, lördagar och söndagar.

Så blev det dags att resa hem.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet