Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Torsdag 23 Augusti 2018 - Eckerö

Besök i skärgården

Maken och jag blev inbjudna av goda vänner att trivas tillsammans med dem i den åländska skärgården vid Degerstrand.
Vi tänkte att det var en kort trip över till Åland från oss, men den "trippen" visade sig ta lika lång tid som det tar att åka till Skåne med tåg!
Vi tog buss, pendeltåg och sedan bussen från Cityterminalen till Grisslehamn och där stod färjan. Mycket större båt än jag trodde. Ombord fick vi två fönsterplatser nära kafeterian, där vi inhandlade dagens eftermiddagsfika.
Blev hämtade i hamnen och snart hade vi genomfarit skogen och kom ut till klipporna där vårt lilla hus låg. Wow!
Välkomstdrink på vännernas terrass och så var samtalen i full gång i flera timmar före kvällens bastubad i månsken!!

Morgonen därpå gick vi en naturpromenad till strand och båthamn. Några kanotister från Överkalix var på träningsläger och vi undrade hur de skulle ta sig ut i de brännande vågorna!

Eftermiddagens aktivitet blev först kultur i byn med hantverksutställning i gamla posthuset och sedan middag hos "Betty", en mysrestaurang inredd med gamla möbler i olika stilar samt Lena Linderholms keramik på hyllor och väggar! "Raggmunk med fläsk och rårörda lingon", tack beställde jag.

När vi kom åter till vänstugan var det ost, rödvin och bastubad för dem som så önskade. Somnade gott till ljudet av havsbrus och vågorna mot klipphällarnas småstenar. Ljuset föll in ganska tidigt, men vi sov länge.
Lite packning, lite städning och så en sen frukost i vänhuset.

Före hemresan hann vi med en promenad ut till en annan lite ö, där ett stort bygge var på gång. Vi plockade några Oxelgrenar för att ha en bit av den vackra naturen med hem till Stockholm.

Tänk vad två så härliga skärgårdsdagar kan ge av energi och glädje!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
34 veckor sedan
Meditationsvandring
34 veckor sedan
Min sommarsäng
34 veckor sedan
Kyrkbröllop
34 veckor sedan
Skur efter skur........
34 veckor sedan