Stöd Ukraina

Littletigers blogg

Måndag 26 Juni 2006

Australien resan! Andra delen - själva vistelsen

4 härliga veckor med sol, värme, och diverse åskväder! Vi bodde hos min mans föräldrar, dem bor ca 40 minuter utanför själva city. Huset är stort med en härlig pool som jag utnyttjade flitigt!
Vi slappade, shoppade, såg oss omkring. Vi har varit i Brisbane ett par gånger tidigare och sett det mesta. En dag åkte vi till Gold Coast och gick på Dreamworld - ett gigantiskt Liseberg. Vi stannade över natten i Surfers Paradise och bara hade det skönt!

Julafton firas inte där, det är bara en vanlig dag för dem. Juldagen är deras firardag och jullunchen fick intas inomhus, då det var för varmt att sitta ute , ca 40 grader+hög luftfuktighet. Maten var en kall buffé med räkor, skinka, kyckling, sallader och olika desserter såsom pajer och kakor till efterrätt. På kvällen åkte vi till några andra släktingar och åt ännu mera mat där! Där hade vi ett spektakulärt åskväder, blixten slog ner i en palm ca 20 meter ifrån huset! Vilken smäll!

Nyårsafton är en folkfest! Inne i stan finns ett område som heter Southbank Parklands, ett område med en konstgjord strand, restauranger, cafeer och butiker. Där samlas stor som liten för att fira nyår med medhavd picknickkorg för det mesta. Dock ingen alkohol-det får man inte ta med sig in på området och det kollas noga i alla väskor.
Vi åt nyårsbuffé på ett hotell, en gigantisk skaldjursbuffé med alla möjliga skaldjur och avslutades med en god dessertbuffé!
Vid tolvslaget hade dem ett gigantiskt fyrverkeri vid floden som höll på i ca 20-30 minuter!

4 helt underbara veckor tog till sist slut och det var dags att åka hem. Men med oss i bagaget har vi underbara minnen av våra nära och kära och en massa härliga foton att drömma oss tillbaks till!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet