Stöd Ukraina

Jarievahelens blogg

Äntligen söder om ekvatorn !

I torsdags lämnade vi Koh Lanta vid 11-tiden med en minibuss för att ta oss till Phukets flygplats.
Bilresan skulle ta 5 timmar, men i och med att föraren trodde att han satt i en sportbil, gick det lite snabbare !
Efter att ha fått vänta en dryg timme innan incheckningen öppnade och vi slapp packningen, gick vi till en av loungerna.
Där fanns det både mat, öl och massagestolar! Det var skönt med lite massage innan vi gick till gaten.

Vi anlände till Singapore vid 11-tiden på kvällen och tog en taxi till hotellet.

Direkt efter frukost tog vi oss till flygplatsen igen, som tur var kunde vi checka in bagaget direkt.

Singapores flygplats är stor och eftersom det var lite passagerare, kändes den ännu större. Här passade vi på att
köpa en Knockando, en god single malt. Här hittade vi också Asian Diver (en dyktidning som vi har letat efter i Thailand) och sen letade vi upp loungen (kan passa på att slå ett slag för Handelsbankens Platinumkort och deras Priority Pass som ingår; perfekt när man är ute och reser! Med det får man tillgång till ca 600 lounger runt om i världen.)
Efter tre timmars flygning (en västerlänning till på planet) landade vi i Makassar, för första gången befann vi oss nu på södra halvklotet.
Här tillbringade vi två nätter och inväntade två andra svenskar (Richard och Richard). Det första vi gjorde när vi checkat in på hotellet var att leta upp en bankomat.
Vi behövde inte gå långt, det fanns en mittemot hotellet. Det är första gången vi har kunnat ta ut en miljon i ett enda uttag! Middagen åt vi på en av hotellets restaurang, ingen kulinarisk höjdare direkt.
Efter frukost uppsökte vi poolen och låg där i skuggan ett par timmar tills skuggan försvann och det blev för varmt i solen.
Efter ytterliggare en natt på hotellet, befinner vi oss nu på flygplatsen för att flyga den sista sträckan till Sorong på Nya Guinea. Förhoppningsvis är vi framme vid dykresorten framåt 3-tiden idag, vi ska åka båt den sista biten och man vet aldrig hur vädret är på havet.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet