Bejjan888s blogg

Torsdag 8 November 2018 - Sydney

Anländer Sydney

Copyright © Bejjan888™

Efter ett par intensiva dagar i Cairns var det nu dags att flyga till Sydney. Vi kunde sova ut, äta frukost och packa väskorna i lugn och ro. Transfern till Cairns Airport avgick 09.30 från hotellet. Vi var på flygplatsen i god tid innan avgång kl. 11.30. Virgin Australia var bolaget som flög oss från Cairns till Sydney, vilket tog drygt 3 timmar. Planet, ett Boeing 737, har fram till 2018 producerats och levererats i över 4800 exemplar är en av de vanligaste flygplansmodellerna i världen.

Självklart hade jag valt fönsterplats och vädret var strålande. Efter start flög vi ut över havet och Stora Barriärrevet. De blåa och turkosa färgerna var vackra att se från ovan. Tro det eller ej, men Stora Barriärrevet kan till och med ses från rymden. Nu lämnade vi det soliga tropiska Queensland och flög söderut till Sydney i New South Wales, med ett väder som kan liknas med svensk sommar. Och trots att vi flög i princip rakt söderut så bytte vi tidszon och fick ställa fram klockan en timme.

Vi landade vid 15.30-tiden på Kingsford Smith International Airport som är Sydneys största flygplats och är världens äldsta flygplats som fortfarande används för kommersiell flygtrafik.
Sydney är Australiens både äldsta och största stad med över 5 miljoner invånare men är trots detta inte landets huvudstad, som många kanske tror. Sydneys fantastiska läge, mellan den naturliga hamnen Sydney Harbor i öst och Blue Mountains i väst, bidrar till ett behagligt subtropiskt klimat året om. Staden ett rikt utbud av sport och kultur och en av Sydneys mest kända och välfotograferade landmärke är dess operahus. Som hamnstad med en kuststräcka på 90 kilometer har Sydney många inbjudande sandstränder, som Bondi Beach och Manly Beach, som boostar stadens blomstrande turistnäring.

När alla hämtat ut sina väskor gick vi till vår transfer för att ta oss till hotellet. Med närhet till Oxford Street och Hyde Park, fanns vi vårat sista hotell för denna resa, Travelodge Hotel Sydney. Med stora rymliga modernt stylade rum kändes det som en bra avslutning på en lång resa.

Under kvällen skulle ytterligare personer ansluta till gruppen för att sedan, när jag reser hem till Sverige, fortsätta resa till Söderhavsöarna. Från att ha varit 18 personer så skulle gruppen nu bli runt 30 personer. De nya var på väg hit till Sydney från Sverige och Michael från researrangören skulle möta upp dem på flygplatsen. En del av oss som nu varit på resande fot ett tag, samlades i receptionen och gick gemensamt för att äta middag nere i Darling Harbour.

Darling Harbour är ett område vid hamnen i Sydney som uppkallats efter generallöjtnant Ralph Darling som var guvernör i New South Wales mellan 1825 till 1830. Darling Harbour är ett rekreation- och gångstråk i västra utkanten av Sydneys centrum. Vi hittade en trevlig italiensk restaurang och valde att slå oss ner inomhus. Vi kände redan, fast klockan var bara 18.30, att det var på väg att bli kyligt och efter att precis ha varit i varma Alice Springs och Cairns kändes det otroligt kallt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sista etappen på hemresan...
42 veckor sedan
Hemresa
42 veckor sedan
Ledig dag i Sydney och hemlängtan...
42 veckor sedan
Vägen västerut...
42 veckor sedan
Daylight Robbery
42 veckor sedan