Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Torsdag 3 Maj 2012 - San Francisco

Alcatraz och centrala San Francisco

Copyright © Bejjan888™

Efter en rejäl sovmorgon och frukost på en närliggande restaurang, lät vi bilen stå och vandrade ner till China Town. Man kände sig verkligen som en utböling där, men det var intressant också. Efter att ha fotat Transamerican Pyramid gick vi till Lombard Street, världens mest krokiga gata. Jag skulle vilja tillägga världens brantaste gata också! För jisses vad det kändes i benen efter att ha tagit sig upp för svängarna. Puh! Sedan gick vi ner mot hamnen och tog en Cable Car till Union Square. Där hittade vi en mysig restaurang och åt lunch. Därefter tog vi en Cable Car tillbaka ner till hamnen igen.

Vi gick ner till Fisherman's Wharf och fönstershoppade lite i alla dessa souveniraffärer som ligger efter hamnen. Vi började gå mot Pier 33 och färjan som skulle ta oss ut till Alcatraz. Vi hade förbokat turen sedan länge och tur var väl det, eftersom turerna var slutsålda flera dagar framåt. Vi hade bokat en Evening Tour, och det skulle bli kul att göra något på kvällen också.

Det tog 10 minuter med färjan ut till ön Alcatraz och det var mäktigt att se fängelset IRL. När vi gick i land fick vi börja med att gå upp för branta backar (ca 40 höjdmeter) innan vi kom upp till själva huvudingången av fängelset. Där fick alla en varsin audio tour med en bandspelare och hörlurar som guidade runt var och en. Det var lite overkligt att gå runt bland cellerna och lyssna till rösterna av fångar som en gång suttit inlåsta på Alcatraz. En del celler var uppställda och iscensatta, precis som för 50 år sedan när fängelset fortfarande var verksamt. Intressant var att få se de celler där några av fångarna faktiskt lyckades rymma från. Och vad jag förstår så har man fortfarande än idag inte hittat en av dessa fångar. När vi tog färjan tillbaka in till San Francisco igen, var det mörkt ute och vi skådade San Franciscos skyline som lystes upp av alla lampor i mörkret. Jag försökte fota, men kameran sa ifrån att det var för mörkt (även med nattläget inställt). Vi var så trötta nu och även fast vi tog en taxi så kändes det långt till vårat hostel.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan