Inresekrav - vad gäller för mitt resmål?

Nu blir det enklare att resa då många länder tar bort krav för inresa och lättar på restriktioner.

Länder utan inresekrav

Du behöver inte covidbevis oavsett om du är fullvaccinerad eller inte. Du behöver inte fylla i något inreseformulär.

Albanien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Grekland, Irland, Island, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Storbritannien, Tjeckien, Ungern, Österrike.

Länder med begränsade inresekrav

Du behöver ett giltigt covidbevis. Krav på test gäller dig som inte är fullvaccinerad. Du behöver inte fylla i något inreseformulär.

Belgien, Bosnien och Hercegovina, Cypern, Frankrike, Georgien, Italien, Kosovo, Malta (kräver inreseformulär), Portugal, Spanien, Turkiet, Tyskland


Kontrollera alltid vad som gäller innan du reser.
Se här vad som gäller för ditt resmål

Flygresor från Stockholm till La Palma

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer

Om La Palma Kanarieöarna, Europa

Det här är en av de mest okända Kanarieöarna. På La Palma finns bara några få stränder – hit kommer man för att vandra och njuta av naturen.

Chansen är stor att du tillbringar en stor del av din semester här med någon typ av vandring. Det finns några små badorter med stränder, bland annat Los Cancajos och Puerto Naos, men det är det grönskande vulkanlandskapet som lockar de flesta besökare till den här ön. Här finns mer än 1 000 kilometer vandringsleder. Den mest kända är den tuffa GR130 som tar dig runt hela ön, en tur som tar minst sju dagar om du håller stenhårt tempo. Det finns också lite mysigare leder, bland annat Los Tilos som tar dig längs en vattenkanal och 13 små tunnlar genom bergen. I nationalparken Caldera de Taburiente kan du vandra längs skogar och floder i världens största erosionskrater.

Tusentals turister kommer hit till La Palma varje år för att vara vakna hela nätterna. Men de är inte här för att gå på nattklubbar utan för att titta på himlen och dess stjärnor. La Palma är nämligen skyddat av Unesco för sina mörka stjärnklara kvällar. Om du planerar din resa rätt så kan du också göra ett studiebesök i det berömda observatoriet Roque de los Muchachos som ligger högst upp på öns berg.

1 / 3
Thinkstock
2 / 3
Thinkstock
3 / 3
Thinkstock