Resor till La Palma

Resor till La Palma

Om La Palma

La Palma som kallas den gröna kanarieön är betydligt lugnare än sina grannöar. Du som reser hit bör uppskatta ett lugnt tempo, god mat och vacker natur. Stränderna består av sand eller lava och huvudstaden Santa Cruz lockar med mysiga gågator.

Flyg till La Palma när det är som billigast

Om La Palma Kanarieöarna, Europa

Det här är en av de mest okända Kanarieöarna. På La Palma finns bara några få stränder – hit kommer man för att vandra och njuta av naturen.

Chansen är stor att du tillbringar en stor del av din semester här med någon typ av vandring. Det finns några små badorter med stränder, bland annat Los Cancajos och Puerto Naos, men det är det grönskande vulkanlandskapet som lockar de flesta besökare till den här ön. Här finns mer än 1 000 kilometer vandringsleder. Den mest kända är den tuffa GR130 som tar dig runt hela ön, en tur som tar minst sju dagar om du håller stenhårt tempo. Det finns också lite mysigare leder, bland annat Los Tilos som tar dig längs en vattenkanal och 13 små tunnlar genom bergen. I nationalparken Caldera de Taburiente kan du vandra längs skogar och floder i världens största erosionskrater.

Tusentals turister kommer hit till La Palma varje år för att vara vakna hela nätterna. Men de är inte här för att gå på nattklubbar utan för att titta på himlen och dess stjärnor. La Palma är nämligen skyddat av Unesco för sina mörka stjärnklara kvällar. Om du planerar din resa rätt så kan du också göra ett studiebesök i det berömda observatoriet Roque de los Muchachos som ligger högst upp på öns berg.

1 / 3
Thinkstock
2 / 3
Thinkstock
3 / 3
Thinkstock