Zanzibar februari med små barn

Av Sara_l
27 okt. 2013 11:40
Visningar: 1769
Hej, behöver lite hjälp med boendetips på Zanzibar en eller två veckor i februari. Vi har med en treåring och en ettåring. En vecka tänkte vi bo på Robinsons Place i Bweeju, så gärna något där i närheten. Behöver inte vara pool och så, men schysst strand och gärna god mat.

Har varit på Zanzibar för 10 år sen, men då utan barn och med ganska tajt budget, så det går inte riktigt att jämföra...tacksam för tips alltså ang boende och eventuellt annat jag glömt ;-)
Av Sara_l
27 okt. 2013 11:43
Även tips mot norra delen kan vara intressant!
Av Annl
2 nov. 2013 14:01
Det är malaria-område som gör att man måste äta malaria-profylax, man måste ha vaccinerat sig mot gula febern och det är stark sol. Jag skulle fundera en gång till innan jag tar med mig så små barn till ett sådant ställe. Dessutom är det fattigt och inte riskfritt.
Av Ryddarn
3 feb. 2014 09:44
Anni: Hur orkar du lägga in ett sånt svar? Fundera på varför det är fattigt istället. Kanske för att folk tänker som du?

Jag kan rekommendera hela norra delen och östra delen där vi har varit ett flertal gånger. Kolla runt på hotell och ta något där du tycker att det verkar finnas en fin pool och strand så blir det toppen hur du än gör. Och för allt i världen, umgås gärna med lokalbefolkningen, att dom är fattiga betyder inte att dom är farliga. Tvärtom, gästfriare människor får man leta efter Anni. Undvik ställen med all-inclusive och gynna gärna sådana där de har samarbete lokalt (brukar stå på hemsidorna) eller arbetar med eko.
Av Ryddarn
3 feb. 2014 09:45
Berätta gärna vad ni bestämde er för!