Vinresa på egen hand.. tips?

Av Piae
28 okt. 2017 17:30
Visningar: 4251
Istället för att åka på en organiserad resa via någon arrangör tänkte vi att det borde gå att fixa på egen hand. Har någon här gjort det?

Flygstol och hotell kan man fixa billigt hemifrån, men sen..

Någon som har tips på platser, vingårdar m.m.? Jag gillar söta vita och rosé viner och min man gillar röda viner så det skulle vara kul att besöka båda sorterna.
16 jan. 2018 16:05
Ofta är det bara att slinka in på en vingård. De flesta är otroligt kundvänliga och bjuder gärna :o).

I somras "körde vi inom" Le Bignele i Valpolicella distriktet. Otroligt goda röda viner! De bjöd oss på en fri tur och vinprovning tillsammans med ost och kex. Efteråt hade vi möjlighet att köpa viner på plats men även att köpa och låta dem skicka till Sverige i kyllådor till rimliga priser. Rekommenderar varmt vingården. Vi fick ett så trevligt bemötande. Har skrivit mer på min blogg om du är sugen på att se bilder... http://frun.se/vinprovning-le-bignele-valpolicella-italien/
Av Piae
16 jan. 2018 16:51
Turetott.. Det där lät ju helt underbart! Skulle vara kul att göra ett sånt besök, men ni bokade alltså inte innan? Hur mycket kostade vinprovningar? Reste ni runt i Italien eller tog ni en dagstripp hit? / Pia
18 jan. 2018 16:18
Vi var i Italien en vecka och bodde vid Gardasjön. Gjorde en hel del dagsutflykter som du kan se i min blogg. Enda vingården vi besökte var Le Bignele. Vinprovningen var helt kostnadsfri. Vi hade inte bokat (men jag tror att man kan), utan körde dit på vinst och förlust. Sylvia satt och åt lunch när vi kom så vi tog en promenad själva tills hon var klar.

Vill du boka kanske du kan leta upp deras webbsida..