Villrådig och resesugen

21 dec. 2022 21:00
Visningar: 101
Hej,

Jag och min sambo har möjlighet att resa bort i två veckor nu i januari. Vi vet att vi vill till ett varmt ställe men inte bo på ett charterhotell och enbart ligga vid poolen eller stranden. Vi ser gärna natur och vandrar också. Vi har främst tittat på Kap Verde och Costa Rica men är väldigt öppna för förslag. Har ni några idéer, antingen om någon av dessa destinationer eller något annat ställe?

Min egna tankar är att Kap verde är kortare flygresa men om man inte vill ha charter kanske det inte är rätt ställe? Vi tänkte i och för sig främst besöka ön Sao Antao om vi reser dit och där verkar det finnas en del vandringsmöjligheter. Costa Rica känns mer som äventyr och djungel men enligt informationen jag fått kostar exempelvis de flesta vandringar osv att göra.

Till historien hör att jag som ändå är rätt van vid att flyga ensam de senaste åren drabbats av
panikattacker och även det var länge sen jag hade någon nu så blev det under en period mycket svårt för mig att åka tåg. Jag kan även nu känna hur pulsen höjs om det blir signalfel eller liknande. Att flyga har därmed blivit något av en utmaning för mig! Det är väl ett sidospår men det är en av anledningarna till att det här är så svårt att boka!

Är tacksam för alla tillrop ni har att komma med!
Av Mirreli - Reseguiden.se
22 dec. 2022 15:12
Hej, tänker att du kanske ska satsa på en lite kortare flygresa för att se hur det känns. Min uppfattning är att dina kriterier passar in på en mängd destinationer om man bara höjer blicken lite för att se bortom stranden...Har bott flera år på Costa del Sol samt Gran Canaria och på båda destinationer finns fantastiska möjligheter till naturupplevelser. Andra destinationer som jag spontant tänker på är Madeira som ju är känd för sina levada vandringar och Malta. Här kan du kika på lite mer förslag; https://www.reseguiden.se/reseguider/medelhavets-basta-vandring-9093. Lycka till!
Av Fylke74
22 dec. 2022 16:32
Söker du naturupplevelse är Madeira precis som Mirreli nämner att bra alternativ.