Vilken resväska har ni?

Av Evoline
28 sep. 2018 00:09 (redigerad)
Visningar: 815
Hej,
Vilken bagage väska använder ni och rekommenderar ni den?

Tjejen använder Samsonite B-lite Fresh som är bra, kostade ca 1.900kr.
Köpte själv en billig resväska för 500kr från Clas Ohlson (IT Luggage) som var bland det lättaste som fanns, men ostabil och vinglig när man rullade den, klarade iaf nästan 3år och ca 10 resor.
Båda resväskorna är i ca storlek 78 cm, och säljs nu inte.

Den från Clas Ohlson har nu gått sönder (hjulen) och jag behöver köpa en ny.
Tror det blir en Samsonite Uplite för ca 1.700kr som väger 2.7kg, storlek 78cm.

Jag föredrar mjuka väskor än hårda, vad tycker ni själva?
Min prio är att den ska väga lätt och inte så dyrt, vad är eran?
Av Erik777
28 sep. 2018 00:39
En stor fyrkantig mjuk Samsonite rullväska som gick sönder i vintras när jag släpade den i snömodd blandat med grus sista 300m hem. Skulle köpt en med högre markfrigång!

En lite mindre Osprey 80L rullväska som även kan bäras på ryggen, fast det är inte bekvämt. Haft i många år och mycket nöjd.
28 sep. 2018 00:48
Gillar samma.
Hade (har kvar och funkar men ganska sliten) också en B-lite modell.
Fick en https://www.delsey.com/int/en/p/dauphine-3-77-4w-trol-00224982102.html i julklapp, lättast av märkesväskorna jag hittat, IT-luggage kändes lite för ranglig.

Väskan rullar bättre än Samsoniten, tyget verkar slitstarkt men den extremt låga vikten gör klart att det blir klenare om inte mycket dyrare material används vilket man nog inte får i denna prisklass. På senaste resan försvann väskan och när den återkom var guidrarna där handtaget löper inne i väskan bockade, den ena helt av.

Nu sneglar jag på Samsonite Lite-Shock Spinner, hård och lite tyngre, betydligt dyrare, verkar hållbar men någon säger att de repas lätt och blir fula.

Följer tråden med intresse för ytterligare tips :)
28 sep. 2018 00:54
Frugan har förresten just en S Uplite Spinner, bra väska, ett par hg tyngre, håller ihop bra förutom att ett hjul rök men lagades på flygbolagets bekostnad (mer utsatta hjul är nackdelen med 4-hjulingar, så klart också sämre i terräng men bättre på hårt underlag).
28 sep. 2018 07:34
Jag har många olika, de som har hållit bäst är mina hårda väskor från Heys. Har även ett par S'cure från Samsonite som är bra för att de är lätta och de inte har någon tyginredning, men de kostar mer och har inte hålla lika bra (dock finns garanti som fungerat).

Skulle aldrig välja en mjuk väska då de är svårare att rengöra och även är lättare för ovälkomna gäster som vägglöss att gömma sig i.
Av Evoline
28 sep. 2018 11:52 (redigerad)
Jag föredrar mjuka väskor än hårda, dels för att de väger mindre, kan expanderas och har yttre fack.
Det finns hårda väskor som har dessa egenskaper, men de är för dyra.

Att vägglös kommer på mjuka väskor och inte hårda, har jag inte haft problem med.
Går ju få vägglöss på kläderna som läggs i hård väska också.
Oavsett så tvättar jag väskan och kläderna när man kommer hem.

Mjuka kanske blir lättare smutsigt men hårda får en massa repor.
Köp mörka väskor så syns inte smutsen eller reporna lika tydligt.
28 sep. 2018 12:06
Självklart går det att få vägglöss och skadedjur med sig i hårda väskor också, jag tvättar alltid allt och även väskan när jag kommer hem, oavsett. Dock så finns det oftast fler fack och expanderbara utrymmen för skadedjur att gömma sig i mjuka väskor. Jag har en bekant som jobbar på Anticimex och han säger samma sak, men också att de flesta inte tänker på att så är fallet.
28 sep. 2018 19:00
Man får ju vad man betalar för... är ett använt uttryck. Men visst finns det "billiga" alternativ, som funkar bra.
Allt beror ju på va är det för resa man ska göra? Vad behöver man ha med sig. Själv lutar jag åt att ha en så lätt väska som möjligt. Vilket medgör att jag kan ha mer baggage.
Undrar sedan om det finns någon resväska som tål snöslask kombinerat med salt och sand... Oavsett pris!!
Av Evoline
28 sep. 2018 20:09
Citerat från Valpolicella:
Här en länk på väskor i olika utföranden:
https://www.americantourister.se/home/
Ronaldos väska var cool, men 4,2kg för storlek 77cm är mycket när de flesta bolag bara tillåter 23kg.
Vill att min resväska ska vara i ca stolek 77cm och väga under 3kg, den där extra kilon gör mycket när man shoppar loss i USA =)
29 okt. 2018 08:55
Kan uppdatera lite då det blev tvunget att uppdatera väskan när den lätta Delsey-väskan som sagt knäcktes när den var på avvägar.
Den var då förmodligen lite väl klent/fel konstruerad för att spara vikt.

Nu blev det åter en Samsonite, den nämnda Lite-Shock Spinner, 81cm några hekton tyngre men rymligare (tvekade mellan storlekarna, 81 är i största laget för Norwegians 20kg men lagom eller t.o.m. liten för t.ex. USA resor ;)

Hård väska för första gången på många år. Säljes ut just nu på väskan.com och med 10% väkomstrabattkod (som man verkar kunna få många gånger) blev det 2960:-

Den är avskalad, inget foder men en skiljevägg, och förvaringsfack för småsaker. Någon recensent klagade på att den blir skrapad och ful, efter en ToR Mallis ser jag inga förändringar iallafall.

Den rullar bra och har skapligt bra handtag, har en kant på undersidan som man får grepp om när man ska lyfta upp väskan horisontellt vilket jag saknade på Delsey-väskan, lite negativt är låsanordningen som är lite bökig, dock inbyggd så man slipper hålla reda på ett hänglås :).