Vilka transportmedel mellan Surat thani och Koh Phangan?

Av Nimi
4 jan. 2010 19:21
Visningar: 1908
Kommer med flyg ca 15.20 till Surat Thani och ska sen vidare till Koh Phangan, stranden Thong Nai Pan Yai.
Hur är det bäst, snabbast och billigast att ta sig? Hur mycket ska man pruta på taxi? billigast med taxameter? Ska man ta en tuktuk? Går det direkt båt till koh Phangan eller blir det massa stopp på vägen?
När man kommer fram till Koh Phangan, vilket är bästa sättet och billigast att komma till Thon Nai Pan Yai? Med båt eller med taxi/tuk tuk?
Massa frågor men vill verkligen ha hjälp med detta så man inte är helt grön när man kommer fram!
4 jan. 2010 20:23
Hej nimi. åk in till buss centralen, köp buss+båtbiljett där. det går en nattbåt till phangan om du inte vill övernatta i surat . båten transporterar även mat till ön så den blir tung i lasten. KOLLA om det finns flytvästar!!!!
du kommer fram tiiiidigt o många vill sälja skjuts dyrt. ska många till samma strand blir det såklart bättre förhandlingsläge. färden tar en stund med bil med bänk bakom förarhytten. men jag tror vägen dit skall vara hyfsad nu,dom kommer nog att försöka ta 500 thb.
Gillar du inte liten båt så finns riktig färja en timma längre ner på kusten men den går bara dagtid. var tydlig när du köper biljetten om du vill ta den stora( som den mindre danmarksfärjan ungefär) Den andra kallar jag fiskebåt..... Inte säker under monsunen kan jag intyga.
Kommer du lite senare når folk vaknatkan du gå piren in mot land o rakt över finns ett cafe, / du ser vart många parkerat sina pickups o fråga om någon skall upp till yai.
Några åker ner med sina skolbarn eller för att handla då kan man få lifta med mot en peng. Jag har inte varit dit på två år nu, då kostade det 100 thb men dom tog 200 ibland av en o annan.
Ska du bo däruppe o göra utflykter runt ön kostar det endel i åkande o tid.
När åker du dit o vart ska du bo???
Jag åker dit mitten på feb.
Men stannar på noi denna gången, kanske några nätter på yai. då blir det longtailbeach, det ligger längst ner på södra änden av stranden.
Känner inte till nya ägarna men läget är avskilt. Ha det så trevligt.
4 jan. 2010 20:30
Ops, glömde säja att du kan ta båt runt till Yai men det blir dyrare, inte sett en tuktuk på ön. men det är billigt m tuktuk i surattani. kolla vad vad thai betalar o betala samma. Det står säkert på vad det kostar. inte stor pruts chans tror jag men någon annan kanske har annan erfarenhet av detta med transporter. Ds