Vietnam eller Malaysia??

1 mars 2010 12:10
Visningar: 4743
Tänker åka med min man och barn runt jul och vill vara borta i ca tre veckor!Har tänkt oss en vecka på Koh chang men vill även hinna med Vietnam eller Malaysia!Efter flera dödsfall av kubmanet på Langkawi har vi valt bort detta men funderar på insidan av västra Malaysia!Några tips??Redang?Perhentian?Om man skall välja Vietnam,tips på fina ställen!Vi vill sola och bada men då vi har två barn med oss får det inte bli "för" lungt!!Tack på förhand!!
2 mars 2010 16:14
Var i Malaysia i höstas och besökte både Perhentian K, Redang och Tioman. Gillade alla tre väldigt mycket. Läste att ni ska åka runt jul? Hela östkusten brukar "stänga" i slutet på oktober och öppna igen i februari pga monsunregnet. Jag vet att Redang stänger ner sina hotell helt under denna tid och även en en del på Perhentian.
2 mars 2010 19:05
Inte säsong för öarna utanför Malaysias östkust runt jul. Bäst framåt april-maj. Säsong för västsidan men inte mkt att välja på o mkt mer turisitgt. Vietnam ok över jul, dock inte så fint vatten och snorkling som Malaysia. Ska du till Koh chang i Thialand e det ju inte jättelångt till ön Phu Quoc i Vietnam...nog blivit lite turistigare där nu än när vi var där. Lär finnas charter.
3 mars 2010 15:56
har precis kommit hem från penang och langkawi i malasia och jag dyker och snorlar det var vad jag kallar urdåligt vatten så är veitnam sämre vatten än malaysia så är det riktigt skitvatten.maten var kanon men vattnet var uselt jämfört med thailland stanna på kho chang och ta någon vecka i kambodja i stället det är mitt råd specielt om ni har barn.
3 mars 2010 16:05
Finns ingen snorkling och korallrev att skriva hem om i Vietnam enl mig iaf. Däremot tyckte jag att öarna utanför Malaysias östtkust hade mycket bra snorkling. Men det beror ju kanske på vad man har att jämföra med, jag snorklar dock alltid vart jag än kommer.
Av Bengtar
3 mars 2010 19:19
Malin.
Det tragiska som hände på Langkawi nyligen tycker jag inte ska hindra dig från att resa.
Två världsvana snorklare tycker allt är kass. Även världens bästa dykvatten.
Märkligt.
Jag har rest i de områdena du önskar veta mer om, och av de tre länderna du nämner håller jag Vietnam som nummer ett. Tveklöst.
Thailand är sönderturistat. Totalt.
Vietnam är på väg att bli anpassat till turism, men på med ett helt annat förhållningssätt till gäster jämfört med Thailand.
Man fjäskar inte, vilket är skönt.
Malaysia har mycket stora skönhetsvärden, obestridligt. Res där och ha det bra.
Man är mycket måna om att de reservat man har ska vara just det de är avsedda för.
Maten jämfört mellan de tre länderna. Min erfarenhet säger mig att Vietnam har det som min gom letar efter tätt följt av den oerhört varierade Malaysiska välsmakande doftintensiva maten.
För min del blir jag kvickt ointresserad av Thaikrubbet. (Har inte varit i Chiang Mai, där den bra Thaimaten lär finnas).
Mitt förslag är att; lägg huvuddelen av din restid på Vietnam.
Vackert, spännande, intensivt bland "vanliga människor".
I vilket du än gör.
God tur
3 mars 2010 19:53
ja det ÄR dålig snorkling i Vietnam iaf när jag var där, inget att se under ytan heller, även om vattnet varit klart! Då snorklade vi mest vid småöarna utanför Phu Quoc.
Malaysias östkust har bland de bästa dykvattnen i världen. Har dock oxå hört att snorklingen är kass på västsidan Malaysia. Han Bengt har nog inte snorklat :)
Av Bengtar
3 mars 2010 20:12
Nej det är riktigt, han Bengt snorklar inte, han tittar på fåglar.
Men han Bengt har fyra barn, utbildade av Marinen i Lysekil i dykning på riktigt och inte nån tretimmarskurs på turistort.
Dom har dykt på dessa ställen och vet en del om det hela.
De fyras gäng litar jag på helt och hållet.
I övrigt vill jag kalla mig för observatör.
3 mars 2010 20:22
jag har inte gått nån tretimmarskurs , har dina barn sagt att snorklingen är bra i Vietnam? då vill jag gärna veta var man ska snorkla :)
3 mars 2010 20:35
Citerat från bengtar:
Nha Trang och norrut T.ex Whale island.
säkert bättre för i havet söder om Vietnam som jag nämner , där Phu Quoc ligger eller sydöst där Phan Thiet ligger e det inte bra iaf.
4 mars 2010 09:41
Bengt jag vet inte om du kan skilja på öst och väst i malaysia när du skriver att langkawi är Även världens bästa dykvatten.att östsidan har många bra dyk och snorkelvatten är sant men runt penang och langkawi på västsidan är det dåligt det tyckte till och med min dotter som snorklade,vietnam vet jag inget om.
2 feb. 2011 11:23
Har nu kommit hem igen!Blev 17 dagar på Koh chang och öarna runt omkring!Totalt förälskad i Koh Chang,absolut det bästa vi varit i Thailand.Bodde i en familysuit på koh chang kacha resort & spa,helt underbart rum och hotell.Bodde i den nya delen av hotellet med egen poolavdelning,men det var bara att gå över gatan och ner på den underbara stranden och bada i det ljumma vattnet.Var i Bangkok tre dagar på vägen hem.Där bodde vi på Bayioke sky,82 våningar högt!Mycket uppskattat av barn och vuxna,nära till det mesta!