Malaysia Eller Vietnam??

7 juni 2015 22:38
Visningar: 890
Halloj! Jag å killen reste förra julen i Thailand å skulle vela testa på Malaysia eller Vietnam. Alternativt Bali med, men i första hand Malaysia eller Vietnam.

Vi tänkte flyga till Bangkok, dra till Koh Tao ett tag å sen flyga från Koh Samui till antingen Malaysia eller Vietnam.

Är det nån som vart i båda länderna, å kanske även på Koh Tao (som vi älskade!! å vill gärna till liknande ställen)..?

Hur är skillnaden på priserna i länderna? ge gärna exempel så man fattar i SEK.
Är de mycket bungalows vid stranden överallt eller måste man söka sig till olika delar av länderna?

Vi tänkte stanna på Kho Tao å ta dykarcertifikat men nån kanske vet om det är billigare i Vietnam alternativt Malaysia? För vi märkte att i Thailand va Koh Tao billigast att ta de på, i alla fall jämfört med resten av ställena vi besökte.

Vad ska man vara i respektive länder? vi tänkte var i en månad i landet vi hamnar så vi vill ju förflytta oss å hinna se så mycket som möjligt.
Ge gärna lite tips så vi kan googla å kika vad som tycks passa oss.

tack så mycket på förhand! Hoppas nån orkar svara oss =)
8 juni 2015 22:54
Hejsan!
Vi har varit i/på alla länder/ställen du nämner och allt har sin charm. Vi gillade också Koh Tao även om det är väldigt turistigt så är det en charmig ö med vackra stenbumlingar. Bra initiativ till dykcertifikatet, det rekommenderas!

I Vietnam får du mycket för pengarna och det är väldigt billigt, billigare än Thailand och Malaysia men vad gäller Vietnam så är det söder som gäller om ni åker över julen (om ni vill ha värme) och då skulle jag nog rekommendera Phu Quoc även om vi aldrig var där. Tyvärr lär nog priserna vara högre på den ön än på fastlandet. Annat att se och göra i söder är Mekongfloden och om tid finns, besöka den mysiga staden Hoi An.

Men, eftersom ni ska börja på Koh Tao skulle jag nog valt att fortsätta ner till Malaysia. Då kan ni ta ett tåg över till Malaysia och spara pengar ist för att flyga. Vi gillade verkligen Malaysia och prsierna är ungefär som i Thailand. Du hittar billigare dykcert på Perhentien island på västmalaysias östkust, men eftersom det är under julen ni åker så är det västra sidan av malaysia som gäller pga vädret, och då är det billigaste alternativet Koh Tao för er. Malaysia bjuder på fantastisk god mat och massa skoj att göra beroende på vad man uppskattar.
På västsidan så besökte vi Langkawi, Penang, KL och Melaka. Mycket städer, strandutbudet med öar osv är bättre på östsidan.. Men vad gäller Langkawi har du ju massor av stränder och annat att göra, det finns andra på detta forum som kan Langkawi bättre.

Annat vi verkligen uppskattade i Malaysia var Cameron Highlands, vi bodde i en liten mysig by och gjorde massa vackra vandringar bland teplantagen. Taman Negara var också en upplevelse i sig när vi övernattade i regnskogen på egen hand. Dock vet jag inte vädret i dessa områden under juletiden.

Du kan läsa lite om vårt äventyr i malaysia på vår blogg och där har vi även samlat lite info om dykning :) Skriv gärna om du undrar något annat och att du fick lite svar på dina frågor :)
http://onadventureintheworld.blogspot.se/search/label/Malaysia
9 juni 2015 08:43
Hej.

Ang Malaysia. För dykning är det Malaysias östkust som gäller men runt julen är vädret dåligt där. Då skall man stanna på västkusten som har grumligt vatten. Annars är det ett spännande resmål med bla Penang, Kuala Lumpur.
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/03/penang-en-parla-pa-malaysias-vastkust.html

http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/02/ladies-pa-vift-i-penang.html

http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Kuala%20Lumpur
9 juni 2015 09:52
Bali över jul är litet av ett vågspel, eftersom regnperioden kan börja nov - feb. Mao, det kan regna en del om du har otur.

Bali har bra dykning i t ex Tulamben och längs norra kusten. Selingan Island i norr är en möjlighet.

Jag gillar Bali och åker dit i alla typer av väder men rekommenderar ändå att man undviker dec - jan.
Av My53
10 juni 2015 20:35
Jag föreslår Borneo. Mkt att se och på östsidan fin snorkling/dykning. Djur o natur. My
Av Hille2
10 juni 2015 21:41
Citerat från My53:
Jag föreslår Borneo. Mkt att se och på östsidan fin snorkling/dykning. Djur o natur. My
Fast - som redan nämnts - så är det regnperiod under den tiden.
Av My53
12 juni 2015 14:17
Fast vi var på Borneo i januari och hade jättefint väder på Mabul. Däremot hade vi en del regn i djungeln när vi var på vår flodfärd. My